Salaristrends in banking & financial services

Wat kunnen we dit jaar verwachten op de arbeidsmarkt voor banking & financial services? Hoe zullen de salarissen zich ontwikkelen en wat zijn veelgevraagde profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services in Nederland.

 

Ontwikkelingen in het afgelopen jaar

De markt voor zowel vaste als interim-functies bij banking en financial services is in 2015 gegroeid. Interim-functies werden vooral aangeboden binnen projecten waarin nieuwe regelgeving een rol speelde, zoals de Richtlijn betreffende Markten voor Financiële instrumenten (MiFID of RMFI) I en II, de Richtlijn Marktmisbruik (MAD), OTC-derivaten, centrale tegenpartijen en transactieregisters (Verordening betreffende de Europese marktinfrastructuur) en de Verordening en Richtlijn inzake kapitaalvereisten (CRD) IV. Daarnaast was er een toegenomen vraag naar interim-professionals op het gebied van risk en compliance.

Deze richtlijnen hebben ook geleid tot meer vaste functies voor specialisten op het gebied van reporting, compliance, risk management en internal control, vooral voor professionals met twee tot vijf jaar ervaring.

Vooruitzichten 2016

Voor 2016 verwachten we dat de bankensector een comeback zal maken. Door de toegenomen regelgeving vanuit de Europese Centrale Bank zal er veel vraag zijn naar professionals op het gebied van financieel en operationeel risk en compliance. Hierdoor zullen er zowel op vaste als interim-basis nieuwe functies ontstaan.

Voortdurende procesverbeteringen of outsourcing en het ontwikkelen van interne shared service centres geven een impuls aan veranderingsprogramma's in de hele bankensector. Operational accounting professionals zullen dan ook sterkere communicatieve en adviesvaardigheden moeten hebben en vooral diegenen die zich kunnen aanpassen aan een nieuwe manier van werken zullen erg in trek zijn.

Na een aantal soepele wervingsjaren is er nog steeds een algemeen tekort aan veelbelovend talent binnen de bankensector en voor bepaalde specifieke functies werven organisaties over de grens, vooral uit het Verenigd Koninkrijk. Desondanks zullen de salarissen in 2016 over het algemeen hetzelfde blijven voor interim- en vaste medewerkers.

Er zal echter een grotere behoefte ontstaan om sleutelposities op te vullen voor transitiemanagers, specialisten op het gebied van regelgeving (MiFID II) en vakdeskundigen.

Meer informatie

Wil je weten of jij genoeg verdient? Download onze salary survey

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2016? Bekijk onze huidige vacatures in banking & financial services.

 

Carrière advies 

»

Vacaturemelding aanmaken 

»

Refer a friend 

»

Vacatures 

»

Salary Survey 

»

Aanbevolen vacatures