ED&I bij Robert Walters Group: ‘We willen graag het voortouw nemen’

Mirthe Schouten

Een sterk Equality, Diversity & Inclusion-beleid staat hoog op de agenda van veel organisaties. Maar hoe zorg je ervoor dat je beleid tot uiting komt tot concrete veranderingen? Harm Crompvoets, senior manager, vertelt hoe Robert Walters Group dit aanpakt en welke uitdagingen er in het verschiet liggen. ‘We streven ernaar om een van de koplopers te zijn wat betreft ED&I’. 

 

 

Wat doet de Robert Walters Group op het gebied van ED&I?

‘We hebben een overkoepelende internationale ED&I council en diverse regionale councils die zich bezighouden met ons ED&I-beleid. Eind 2022 is de council voor Noord-Europa opgericht, waar ik met elf collega's uit België, Duitsland en Frankrijk onderdeel van ben. Het council behandelt elke maand een ander thema: dit jaar komen onderwerpen als interseksualiteit, sollicitatieprivileges en veiligheid op de werkvloer aan bod.We wisselen ideeën uit en zetten deze om in concrete acties, zodat ons ED&I-beleid echt tot leven komt. Zo hebben we een aantal artikelen en podcasts over ED&I gepubliceerd, en een aantal kenissessies georganiseerd. Ook hebben we een ED&I-audit voor klanten, zodat ze vooroordelen kunnen voorkomen en het werving- en selectieproces leren bekijken vanuit de ogen van de kandidaat. Zo kunnen we andere organisaties optimaal helpen bij het vormgeven van hun ED&I-beleid'. 

Waarom is het volgens jou belangrijk dat de Robert Walters Group veel aandacht besteedt aan het thema ED&I? 

'Ik geloof er - net als de Robert Walters Group - heilig in dat aandacht voor ED&I ervoor zorgt dat wij als organisatie sterker worden. Daarnaast is het goed dat we ons verdiepen in een maatschappelijk relevant onderwerp, zodat we gedegen advies kunnen geven aan andere werkgevers en professionals. Ons eigen onderzoek laat zien dat meer dan de helft van de werknemers liever niet aan de slag gaat bij organisaties die geen duidelijk ED&I-beleid hebben. Dit toont aan hoe belangrijk het is om ED&I aan te kaarten in alle gesprekken die we voeren met onze klanten en kandidaten. Daarnaast krijgen alle medewerkers regelmatig trainingen over inclusief werven en gelijkheid op de werkvloer, en zijn er verschillende processen die garanderen dat aannames en vooroordelen geen invloed hebben op ons selectieproces'.

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Hoe staat het met de man-vrouwverhouding bij Robert Walters Group in Nederland?

'Een vrouwenquotum instellen is bij ons gelukkig nooit nodig geweest. De directeur Robert Walters & Walters People Nederland is vrouw. Daarnaast bestaat maar liefst driekwart van het Nederlandse MT uit vrouwen. Maar ook op ander vlak kijken we elke dag naar hoe wij meer gelijkheid kunnen creëren binnen onze organisatie in Nederland. Hoe ziet ons sollicitatieproces eruit, wat is de tone of voice van onze vacatureteksten, wat voor feestjes organiseren we, en welke foto’s posten we op social media? Door bewust stil te staan bij deze keuzes, zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom voelt binnen de organisatie'. 

Meer informatie? 

Lees meer over het diversiteitsbeleid van de Robert Walters Group. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de diversiteitsscan voor organisaties, kun je contact met ons opnemen via netherlands@robertwalters.com of via 020 644 4655. 

 

Recruitment advies 

»