Wat van ver komt is goed; Zuid-Afrikaanse finance professionals

In Nederland is er een oplopend tekort aan hoogopgeleide financiële professionals. Recruitment consultant Nienke Sterk  reisde af naar Zuid-Afrika op zoek naar financieel talent. Zij heeft met honderden kandidaten gesproken die in Nederland direct inzetbaar zijn als financial accountant, senior financial accountant, controller of een functie in een Shared Service Center.

Nienke: 'Wat ze allemaal gemeen hebben is een uitstekende academische achtergrond, de bereidheid om hard te werken en heel veel zin om in Nederland het avontuur aan te gaan. Wij helpen ze daar graag bij!' 

Lees meer over de ervaringen van Nienke in Zuid-Afrika, of lees meer over de redenen dat veel Zuid-Afrikanen op dit moment emigreren.

FAQ: Het werven van Zuid-Afrikanen

Het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals brengt voor werkgevers enkele vragen met zich mee. Is het aanvragen van een visum een tijdrovend proces? En zijn de kosten niet ontzettend hoog?

Wij beantwoorden de meestgestelde vragen over het aannemen van hoogopgeleide Zuid-Afrikanen.

Recent bemiddelde rollen

 
  • Financial Accountant voor Citco Nederland
  • Senior Management Accountant voor ING
  • FP&A Manager voor Lebara 
  • Business Controller voor Intertrust
  • Senior Assistant Controller voor Fluke

 

 

 

Checklist voor het werven van Zuid-Afrikaanse financials

Wat moet u weten bij het werven van hoogopgeleide werknemers uit Zuid-Afrika? Hoe lang duurt een visumaanvraag en wat zijn de voorwaarden? U vindt alle informatie in onze checklist voor het werven van Zuid-Afrikaanse professionals.

Onze consultants

Een aantal van onze recruitment consultants hebben een breed netwerk van Zuid-Afrikaanse financiële professionals opgebouwd, en voorzien u graag van advies over de mogelijkheden.

Ton van der Kooi - Banking & Financial Services

Ton van der Kooi heeft International Financial Management gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een traineeship bij de Rabobank ging hij daar aan de slag als accountmanager voor het MKB. In 2015 maakte hij de overstap naar recruitment en inmiddels is hij senior manager binnen de sector banking en financial services. Ton heeft een groot aantal Zuid-Afrikaanse professionals bemiddeld voor rollen in finance, compliance, audit, risk. 

ton.vanderkooi@robertwalters.com

Nienke Sterk - Accounting & Finance

Nienke Sterk studeerde Business Administration in Amsterdam. Al tijdens haar studie startte ze bij Robert Walters. Ze bezocht Zuid-Afrika meerdere malen om met Zuid-Afrikaanse Chartered Accountants te spreken en hen te adviseren over de carrièremogelijkheden in Nederland.

nienke.sterk@robertwalters.com

Salary Survey 

»

Recruitment Advies 

»

Carrière Advies  

»