Financiële expert vaker uit buitenland

Pim-van-der-Groen

Pim van der Groen, director bij Robert Walters Eindhoven, vertelde afgelopen zaterdag in het Eindhovens Dagblad over het toenemende aantal internationale finance professionals in de regio.

Dit artikel werd op zaterdag 1 september 2018 gepubliceerd in het Eindhovens Dagblad.

De Spanjaard, Portugees of Zuid-Afrikaan komt ook voor een baan in de financiële sector naar Eindhoven en omgeving. Dat merkt de Eindhovense vestiging van werving- en selectiebureau Robert Walters.

“Vooral in het laatste jaar is de toename opvallend”, zegt Pim van der Groen van de Eindhovense vestiging. Volgens zijn inschatting wordt 20 tot 30 procent van de vacatures ingevuld door financiële experts uit het buitenland. “Veel door mensen uit landen aan de Middellandse Zee als Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Turkije, maar ook uit Oost-Europa en Zuid-Afrika.”

De internationalisering van het bedrijfsleven in het afgelopen decennium heeft het mogelijk gemaakt dat buitenlandse accountants, controllers en financieel analisten hier aan de slag kunnen. En willen. “De stadsregio groot Eindhoven heeft zichzelf echt op de kaart gezet”, merkt Van der Groen. Het werkgebied van de Eindhovense vestiging van Robert Walters strekt zich uit tot Zuidoost-Nederland. Ook in grote Limburgse steden ziet het bureau dat een toenemend aantal financiële experts uit het buitenland worden aangetrokken.

Niet alleen multinationals als ASML, Philips en NXP maar ook grotere MKB-bedrijven vullen hun financiële vacatures deels met buitenlandse krachten in. “Ze zijn goed opgeleid en willen heel graag in Nederland wonen, waar ze op hun niveau kunnen werken en meer verdienen dan in hun eigen land.”

Robert Walters kan in Eindhoven voor de werving van kandidaten gebruikmaken van zustervestigingen die het bureau in onder meer Spanje, Portugal en Zuid-Afrika heeft. Voor de werving van Nederlandse financieel specialisten richt het zich in belangrijke mate op de uitstroom vanuit de grote accountantskantoren. Daar is langer de trend zichtbaar dat assistent accountants overstappen naar het reguliere bedrijfsleven.

Dynamiek

De dynamiek in de financiële arbeidsmarkt vertaalt zich in verkorting van de werving- en selectieprocedure. “Bedrijven moeten snel beslissen. De gemiddelde duur van een procedure is minder dan vier weken. Twee jaar geleden was dat nog zo’n zeven weken.”

De Eindhovense vestiging van Robert Walters groeit door de toename van het werk. “In vergelijking met drie jaar geleden hebben we zeven consultants meer”, illustreert van der Groen.

Het kantoor telt, inclusief dochteronderneming Walters People, in totaal zo’n 25 medewerkers.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de arbeidsmarkt in de regio Eindhoven kunt u contact opnemen met Pim van der Groen, Senior Manager Robert Walters Eindhoven via tel. (0)40 7999 910 of pim.vandergroen@robertwalters.com.

Bekijk onze finance vacatures in Eindhoven.

Webinars 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»