Bij economisch herstel volgt inhaalslag op arbeidsmarkt voor tax & treasury

Rob-Steur

Als de economie zich in de loop van 2021 enigszins herstelt, vindt er een grote inhaalslag plaats op de arbeidsmarkt voor tax en treasury professionals, verwacht recruitment consultant Rob Steur. Maar dat leidt niet direct tot een hoger salaris.  

 

 

 

Een inhaalslag op de arbeidsmarkt bij een goed draaiende economie, waarom?

“Ten eerste omdat bedrijven in 2020 voorzichtiger waren met het aannemen van vaste werknemers. Organisaties keken kritisch naar de kosten. Ontstond er een vacature, dan werd deze niet altijd ingevuld, maar besloot de werkgever om het werk te verdelen over de mensen die er nog wel zaten. Bij een economische groei zullen bedrijven weer minder voorzichtig zijn.

Ten tweede zal bij een terugkeer naar het oude normaal een trend hervatten die we ook voor corona al zagen, namelijk dat kleinere organisaties vaker een eigen fiscalist in dienst nemen. Door de toegenomen regelgeving rondom tax loont het steeds minder om voor nog meer uren een externe adviseur in te huren. Een fiscalist in vaste dienst wordt dan aantrekkelijker. “

Maar die aantrekkende vraag naar professionals zorgt niet voor een hoger salaris?

“Ik denk van niet. Als we even specifiek kijken naar die fiscalist die bij een kleinere of middelgrote organisatie in vaste dienst komt: die werkgevers zijn nog niet gewend een eigen fiscalist in dienst te hebben en spiegelen de beloning van deze professionals aan dat van ander personeel binnen hun finance divisie. En de gemiddelde salarissen binnen die afdelingen liggen niet hoger dan wat fiscalisten nu verdienen.

Daarnaast zitten we met z’n allen natuurlijk nog steeds in een pandemie. We zijn daardoor misschien bereid om allemaal wat offers te maken, ook tax en treasury professionals. Misschien heb jij net het geluk dat je binnen een vakgebied of bedrijf werkt waar nog wel steeds goed wordt verdiend, maar om dan nu in de huidige omstandigheden twintig procent salarisverhoging te vragen? Dat voelt voor veel mensen misschien niet helemaal goed, vandaar dat ik verwacht dat de beloningen ongeveer hetzelfde blijven.”

Welke functies zijn binnen tax in opkomst?

“Professionals met kennis op het gebied van BTW en customs zijn in 2021 in trek, denk aan indirect tax managers en tax accountants

Dit komt doordat er steeds meer internationale wet- en regelgeving is met als doel de belastingdruk neer te leggen dáár waar het geld echt wordt verdiend. Het wordt dus moeilijker om met inkomsten te schuiven op zoek naar een zo gunstig mogelijk belastingklimaat. Daarom kijken bedrijven nu naar andere mogelijkheden om de belastingdruk zo voordelig mogelijk in te richten en daar hebben zij die indirect tax managers en tax accountants voor nodig.

Tax planners, dus professionals die zich juist bezighouden met het schuiven van inkomsten, worden daardoor minder gevraagd." 

Verder nog dingen die opvallen?

“Senior fiscalisten van de oude school, die een brede algemene kennis hebben, worden in de loop der tijd vervangen door juniors en mediors die een duidelijke specialisatie hebben, zoals bijvoorbeeld BTW, vennootschapsbelasting of tax accounting. Daarboven zit dan nog één echte senior in een leidinggevende functie. We zien in ieder geval dat het aantal ervaren, brede specialisten dat op de markt komt hoger ligt dan normaal.

En wat zijn de trends binnen treasury?

“Voor treasury geldt het oude adagium ‘cash is king’. Zeker in deze tijden kijkt elke organisatie naar haar financiële huishouding en daardoor zijn specialisten op het gebied van cash management en risk management erg gewild. 

Ook professionals die zich bezig houden met treasury management systemen, waarmee processen als cash management, betalingsverkeer en risk management worden geautomatiseerd, hebben in 2021 geen gebrek aan werk. Veelal zijn dit juniors, omdat dit nog een jonge tak van sport is waarin een nieuwe generatie experts is opgeleid.” 

Hoe ziet de markt voor interim-professionals er nu uit?

“Daar zagen we in 2020 eigenlijk twee ontwikkelingen. Enerzijds werden interimmers gevraagd om belangrijke posities die openstonden, maar die door corona even on-hold waren gezet, tijdelijk in te vullen. Een soort overbruggingsmanagement.

Anderzijds zien wij dat interim-professionals binnengehaald worden om specialistische afdelingen binnen bedrijven in de steigers te zetten. Bij tax gaat het dan bijvoorbeeld om interimmers die helpen met het opzetten van een afdeling gespecialiseerd in BTW, terwijl je bij treasury kunt denken aan een separate divisie voor cash management. Interimmers zetten dan een basis neer die kan worden overgenomen door vaste werknemers.

Ik zie geen wijzigingen in interim tarieven. In gesprekken geven interim-professionals wel vaker aan open te staan voor een vaste klus. Dat komt denk ik door de coronacrisis. Of ze ook echt in vast dienstverband treden wanneer puntje bij paaltje komt, blijft natuurlijk de vraag.”

Hoe haal je als bedrijf in 2021 een goede professional in huis?

“Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat er een mooie fiscale of treasury uitdaging ligt. Maak in een vacaturetekst duidelijk wat de baan vakinhoudelijk te bieden heeft. 

Maar ook belangrijk: kijk als werkgever nu heel goed naar je contractvorm. Ik zie dat veel bedrijven nog een jaarcontract aanbieden en het is maar de vraag of professionals die nu een vaste baan hebben in deze tijden daarvoor hun vaste contract gaan opzeggen. Ik zou zelfs adviseren om de proeftijd uit een nieuw contract te halen; daarmee geef je het signaal dat jij volledig vertrouwen hebt in je nieuwe werknemer.”

Meer informatie

Vraag nu toegang aan tot de Robert Walters Salary Survey 2021 - een digitaal platform met een uitgebreid overzicht van arbeidsmarktcijfers en salaristabellen per vakgebied.

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van juridische professionals? Neem dan contact op met Rob Steur via 020 644 4655 of rob.steur@robertwalters.com.

Recruitment advies 

»

Webinars 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»