Employee Insight Survey 2015

professionals commuting

Robert Walters presenteert de resultaten van de European Employee Insights Survey 2015. Aan dit onderzoek namen bijna 6.700 professionals uit zeven Europese landen deel. De resultaten laten zien wat professionals vinden van de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe deze van invloed zijn op hun professionele beslissingen.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste bevindingen voor Nederland en kunt u de volledige resultaten downloaden als PDF.
 

Werknemersvertrouwen groeit

Nederlandse professionals hebben vertrouwen in hun eigen sector (86%), bedrijf (68%) en carrière (88%). De sector met het grootste vertrouwen is IT/Telecommunicatie en Media. Hoewel de onzekerheid op de arbeidsmarkt het maken van loopbaankeuzes voor bijna de helft van de professionals beïnvloedt, voelt 93% van de professionals zich vrij in het maken van carrièkeuzes.

Salaristevredenheid

De professionals zijn niet erg tevreden over hun salaris. 45% denkt niet naar zijn of haar marktwaarde betaald te worden. Toch zouden veel van hen bereid zijn om een lager salaris te accepteren. Hun motivatie hiervoor kan verschillen. De meestgenoemde reden voor het accepteren van een lager salaris is een betere balans tussen werk en privé.

Werkomgeving en social media

Nederlanders vinden een goede relatie met collega's belangrijk. 80% investeert hierin, onder andere door deel te nemen aan teamlunches, sportieve en culturele activiteiten. 91% van de professionals is met collega's verbonden op zakelijke social media zoals LinkedIn. Voor persoonlijke netwerken zoals Facebook is dit echter slechts 10%.

De volledige resultaten van het onderzoek voor Nederland kunt u hier downloaden als PDF. Of download de Europese Employee Insight Survey resultaten.

Recruitment advies 

»

Webinars 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»