Recruitment trends voor finance in de gezondheidszorg

De gezondheidssector heeft de afgelopen jaren een sterke transitie doorgemaakt, wat een grote impact heeft gehad op het financiële management van deze instellingen. Wat kunnen we in 2017 verwachten op de arbeidsmarkt voor financials in de gezondheidssector? 

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment trends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt voor finance functies in de gezondheidsindustrie.

Complexe geldstromen

Binnen de gezondheidszorg waren hiring managers er op gespitst om financiële professionals te werven voor het managen van de complexe geldstromen in deze sector. Veranderende regelgeving dwong zorginstellingen tot aanpassingen in hun financiële management. De onzekerheid die deze wijzigingen met zich meebrengen maken het opstellen van een financieel meerjarenplan des te uitdagender.

Veelgezochte profielen

Hiring managers gaven in 2016 de voorkeur aan finance professionals die eerder complexe financiële stromen beheerden en werkervaring hadden in een commercieel milieu.

Veranderende regelgeving dwingt zorginstellingen tot aanpassingen in hun financiële management. 

Dit is een ongebruikelijke en specifieke combinatie van vaardigheden en we denken dat het in 2017 nog steeds moeilijk gaat zijn om finance professionals te vinden die binnen dit profiel passen. Werkgevers zullen dus moeten overwegen om hogere salarissen en uurtarieven aan te bieden.

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2017? Bekijk onze huidige finance vacatures in de gezondheidszorg

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»