Recruitment trends in 2017

Welke trends zien we in 2017 op de arbeidsmarkt voor fiscalisten? Binnen welke specialismen is er schaarste en hoe ontwikkelen de salarissen zich?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt voor fiscale professionals.

 


Chronische schaarste

Het chronische tekort aan fiscale professionals duurde voort in 2016. Het aantal tax vacatures nam toe in de loop van het jaar, in het bijzonder op midden- en senior managementniveau, terwijl het aantal fiscale professionals stabiel bleef.

Verplaatsing naar in-house

We voorzien dat de vraag naar tax professionals met meer dan zes jaar internationale ervaring het grootst is.  De toegenomen kosten van het outsourcen van fiscale functies zullen veel organisaties aanmoedigen om deze posities intern in te gaan vullen. Dit zal een hogere vraag creëren voor in-house belastingspecialisten in TP, BTW en compliance.

Salarissen

Salarissen voor tax professionals stegen met gemiddeld 5% in 2016 en een vergelijkbare verhoging wordt verwacht voor 2017. Wij adviseren hiring managers die topfiscalisten zoeken om zich te richten op secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en thuiswerken.

Treasury

De vraag naar treasury professionals bleef stabiel in 2016. Er wordt verwacht dat de vraag naar treasury professionals op senior niveau het hoogst zal zijn in 2017, waarbij de salarissen over het algemeen stabiel blijven.

 

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2017? Bekijk dan snel onze fiscale vacatures

Trends per specialisme

Bekijk de verwachtingen over de arbeidsmarkt voor de verschillende specialismen waarbinnen wij werven. 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»