Recruitment trends in de (semi)publieke sector in 2019

modern gebouw

Wat kunnen we dit jaar verwachten met betrekking tot de arbeidsmarkt voor de (semi)publieke? Hoe zullen de salarissen zich ontwikkelen en wat zijn veelgevraagde profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt voor (semi)publieke sector in Nederland.


Gezondheidszorg en onderwijs

De vraag naar financiële professionals in de (semi)publieke sector was enorm hoog in 2018, omdat de financiële afdelingen in deze sector worden gemoderniseerd. In de gezondheidszorg en onderwijs werd er veel geworven vanwege veranderende financiële strategieën, met name op het gebied van IT en automatisering van financiële processen.

Sectoroverschrijdende ervaring is een pre

Terwijl werkgevers voorheen specifieke sectorervaring op de eerste plaats zetten, ontdekten zij in 2018 de toegevoegde waarde van financiële professionals met sectoroverschrijdende ervaring.

Kandidaatschaarste wordt probleem

In 2019 zal er vooral op het mid-level worden geworven. Naarmate financiële afdelingen binnen zorgorganisaties moderniseren, zal de behoefte aan hooggekwalificeerde financiële controllers en bedrijfscontrollers die complexe financiële stromen kunnen beheren toenemen. We verwachten dat kandidaatschaarste op dit niveau een probleem zal worden.

Controllers die ook als business partner kunnen optreden zijn bijzonder gewild. Ook zijn er in 2019 veel kansen voor DBC advisors en healthcare administrators.

Transities op seniorniveau

Finance managers en directors gaan op zoek naar nieuwe kansen, waardoor er meer beweging komt in het hoogste niveau van de markt. Ervaren kandidaten uit de private sector die op zoek zijn naar organisaties die vanuit een meer ethisch dan commercieel oogpunt opereren, kunnen de stap naar de publieke sector goed maken.

Salarisontwikkelingen

Lonen voor vaste functies zullen grotendeels stabiel blijven. De interim uurtarieven zullen met 2 tot 5% stijgen op alle niveaus van senioriteit.

De salarissen in de gezondheidszorg zijn over het algemeen lager dan in de commerciële markt. Daarom moeten werkgevers de toegevoegde waarde van werken in de publieke sector - die bekend staat om zijn unieke productstructuren en complexe financiële stromen - weten over te brengen op kandidaten.

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»