Recruitment trends in human resources in 2019

werken op whiteboard

Wat kunnen we dit jaar verwachten op de arbeidsmarkt voor human resources? Hoe gaan de salarissen zich ontwikkelen in 2019 en wat zijn veelgezochte profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de Nederlandse arbeidsmarkt voor HR professionals.


Erkenning

Veel organisaties hebben in 2018 meer nadruk gelegd op hun HR-afdelingen. Waar HR voorheen als een supportafdeling werd beschouwd, wordt de afdeling steeds vaker een echte business partner. Vooral de vraag naar mid-senior niveau kandidaten met specialistische ervaring op het gebied van compensation en benefits, en HR generalists met één tot twee jaar ervaring was groot.

In 2019 zal de trend aanhouden waarin organisaties de toegevoegde waarde van HR ontdekken en organisaties zullen blijven investeren in het aantrekken van getalenteerde HR medewerkers.

Werkgevers zullen meer aandacht besteden aan interne wervingsprocessen en aan het verbeteren van hun employer branding om talent aan te trekken op een schaarse markt.

Veelgezochte profielen

Kandidaten met ervaring in HR analytics en HR automation tools zullen zeer gewild zijn. Er wordt verwacht dat de salarissen in 2019 zullen stijgen, vooral voor gespecialiseerde functies.

Meer informatie

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2019? Bekijk onze huidige HR vacatures.

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»