Recruitment trends in IT in 2019

Lachende jongeman

Wat kunnen we dit jaar verwachten op de arbeidsmarkt voor IT professionals? Hoe gaan de salarissen zich ontwikkelen in 2019 en wat zijn veelgezochte profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de Nederlandse arbeidsmarkt voor IT professionals.

Kandidaat schaarste

In 2018 waren we getuige van historische tekorten aan kandidaten als gevolg van het snelle tempo waarin IT- en techproducten door organisaties werden geadopteerdgeïmplementeerd. Omdat IT nog steeds wordt gezien als een directe aanjager van zakelijk succes, richtten organisaties zich op het transformeren van hun huidige IT-infrastructuur.

Toenemende vraag

Legacy-systemen nemen meer dan 70% van de beschikbare resources in beslag, wat resulteert in een toegenomen vraag naar IT specialisten die organisaties kunnen helpen de IT-infrastructuur te veranderen.

De vraag naar IT kandidaten zal de komende 2 tot 5 jaar blijven toenemen. Zelfs in traditionele industrieën wordt de bedrijfsomgeving steeds dynamischer met betrekking tot IT, waarbij digitale oplossingen aantrekkelijke alternatieven worden en belemmeringen voor verandering afnemen. De trend om cloudoplossingen toe te passen en in sommige gevallen ‘Ccloud only’ te worden, zal worden voortgezet.

De vraag naar ontwikkelaars en programmeurs (PHP, Java, C ++ en .NET), databasespecialisten en helpdeskmedewerkers zal in 2019, als gevolg van geavanceerde softwareoplossingen, aanzienlijk zijn.

Talent aantrekken

We zullen zien dat organisaties, IT-studenten op alle opleidingsniveaus krijgen, hun eerste contract veelal aangeboden krijgen nog voordat ze afstuderen. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat ze weten wat kandidaten drijft, hun taal spreken en weten hoe de organisatie kan bijdragen aan hun carrièredoelen.

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»