Recruitment trends in procurement & supply chain in 2019

rijdende trein

Wat kunnen we dit jaar verwachten op de arbeidsmarkt voor procurement & supply chain? Hoe gaan de salarissen zich ontwikkelen in 2019 en wat zijn veelgezochte profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de Nederlandse arbeidsmarkt voor procurement & supply chain professionals.


Toename in vraag naar procurement professionals

De marktomstandigheden waren gunstig voor procurement professionals in 2018. Vanwege het gunstige belastingklimaat, de grote expat gemeenschap en uitstekende infrastructuur hebben veel multinationals gecentraliseerde inkoopafdelingen in Nederland opgericht. Dit resulteerde in een toegenomen vraag naar hooggekwalificeerde procurement professionals voor rollen met een wereldwijd bereik.

Salarissen

De hoogste aantallen vacatures waren te zien in de logistieke sector, farmaceutica, IT, retail en FMCG. Salarissen vertoonden een vrij sterke groei op alle niveaus in 2018 en zullen naar verwachting in hetzelfde tempo, 3 tot 5%, groeien in 2019.

Waarde creëren

Naarmate de wereldeconomie verder verbetert, komt er binnen procurement steeds meer aandacht voor het stabiliseren van de kosten met betrekking tot fluctuerende grondstofprijzen. Organisaties zullen in toenemende mate afhankelijk zijn van procurement professionals om waarde te creëren in plaats van alleen de kosten te minimaliseren.

De opkomende behoefte aan traceerbaarheid betekent dat kandidaten met ervaring in big data en risicobeheer zeer gewenst zijn.

Centralisatie en globalisering

Vanwege de voortdurende focus op centralisatie en globalisering, worden contracten steeds vaker op wereldwijd niveau onderhandeld. Dit vereist kandidaten met een strategische visie in combinatie met een analytische instelling.

Procurement zal zich ontwikkelen naar een meer internationale discipline en werkgevers zullen proactief moeten zoeken naar internationale en meertalige kandidaten.

Meer informatie

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2019? Bekijk onze huidige procurement & supply chain vacatures.

 

Recruitment advies 

Read more »