Recruitment trends in tax & treasury in 2019

abstract kantoor

Wat kunnen we dit jaar verwachten met betrekking tot de arbeidsmarkt voor tax & treasury? Hoe zullen de salarissen zich ontwikkelen en wat zijn veelgevraagde profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt in tex & treasury in Nederland.Weinig beweging in de markt

De vraag naar treasury professionals bleef stabiel in 2018. Er was nauwelijks beweging in de markt, vooral binnen het gespecialiseerde treasury-veld. Daarbij bleef het salarisniveau stabiel.

Het werven van tax professionals nam ook af als gevolg van de onzekerheid die werd veroorzaakt door de actieplannen van de OECD en de Europese Unie om BEPS te voorkomen.

Desondanks was 2018 nog steeds een kandidaatgedreven markt van junior tot senior niveau. Vooral de vraag naar specialisten op het gebied van VAT, transfer pricing en tax compliance was groot.

De hoogste wervingsvolumes waren te zien bij multinationals, aangezien deze organisaties het meest beïnvloed werden door het veranderende belastingklimaat (BEPS en trust).

Minder gespannen markt

In 2019 verwachten we dat de markt minder gespannen zal worden naarmate regelgeving duidelijker wordt.

We zullen ook zien dat organisaties van een trustkantoor naar een onafhankelijk geregistreerde holdingmaatschappij gaan om te voldoen aan de voorwaarde van fysieke aanwezigheid vanwege de veranderende belastingregels. Dit zal ertoe leiden dat tax professionals de overstap van trustkantoren naar deze nieuwe holdings gaan maken.

Veelgezochte profielen

Professionals op het gebied van VAT, transfer pricing en tax compliance op het mid-level zullen zeer gewild zijn. Automatisering van processen zal de vraag naar datagedreven tax professionals vergroten.

Talent aantrekken

Lonen zijn al hoog op dit gebied, dus het is moeilijk om nieuw talent aan te trekken met een competitief salaris. Tax en treasury professionals zijn meer geïnteresseerd in flexibele werktijden en een betere work-life balance, aangezien dit vaak voordelen zijn die ze niet hebben.


Meer informatie

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2019? Bekijk onze huidige tax & treasury vacatures.

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»