Recruitment trends in de juridische sector in 2017

Wat kunnen we dit jaar verwachten op de juridische arbeidsmarkt? Hoe gaan de salarissen zich ontwikkelen in 2017 en wat zijn veelgezochte profielen?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de Nederlandse arbeidsmarkt voor legal professionals.

 


De juridische arbeidsmarkt

Vorig jaar werden werkgevers geconfronteerd met een tekort aan kandidaten voor functies als legal counsel en kandidaat-notaris. Ook de vraag naar specialisten op het gebied van compliance, data privacy en onroerend goed overtrof het aanbod. Vooral voor advocatenkantoren was het een uitdaging om toptalenten te behouden, mede omdat juridische professionals steeds vaker voor een positie in het bedrijfsleven kiezen.

Meer mobiliteit op alle niveaus

Voor 2017 verwachten we een toename in mobiliteit onder general counsels en senior legal counsels. Dit heeft als bijkomend gevolg dat er bij zowel advocatenkantoren als in het bedrijfsleven meer doorgroeimogelijkheden ontstaan voor junior en mid-level legal counsels.

Onverminderde groei binnen interim

Het aantal interim vacatures voor juristen vertoont een gestage groei sinds 2015. Hoewel sinds de introductie van de Wet DBA in 2016 de wervingsprocedures voor deze groep professionals complexer is geworden, heeft dat de vraag naar tijdelijke juridische professionals niet doen afnemen.

Salarisontwikkelingen

Salarissen voor juridische professionals zijn in 2016 gestegen, een trend die naar verwachting volgend jaar zal doorzetten voor zowel vaste als interim functies.

Kandidaten kunnen verschillende salarispakketten vergelijken.

Kandidaten zullen merken dat ze uit een aantal aanbiedingen kunnen kiezen en verschillende salarispakketten kunnen vergelijken, wat betekent dat hiring managers concurrerende aanbiedingen zullen moeten doen. Interim juristen, vooral de specialisten onder hen, zullen in staat zijn om beduidend hogere uurtarieven af te dwingen.

Meer informatie

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière in 2017? Neem contact op met één van onze gespecialiseerde legal consultants. Bekijk ook alvast onze huidige juridische vacatures.

 

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»