Veilig zzp'ers inhuren met het Robert Walters DBA Compliancy Process

De handhaving van de Wet DBA is definitief opgeschort tot 1 januari 2018. Robert Walters kiest nu al voor de route van veilige zzp-inhuur, binnen de normen van de Wet DBA. Alleen de handhaving van de wet is namelijk uitgesteld, de wet zelf blijft onverminderd van kracht. Wij zorgen er daarom voor dat organisaties en interim managers kunnen werken op een wijze die voldoet aan de voorwaarden van de Wet DBA. Zo gaat u goed voorbereid de implementatie van deze wet tegemoet.

 

Met het door de Belastingdienst goedgekeurde Tussenkomstmodel (1) en Bemiddelingsmodel (2) van Robert Walters kan een interim manager bij onze klanten als zzp'er werkzaamheden verrichten binnen de lijnen van de Wet DBA. De enige voorwaarde hierbij is dat in de praktijk volgens de modelovereenkomst wordt gewerkt.

We begeleiden onze klanten van start tot einde opdracht zodat de inhuur van een zzp'er gegarandeerd veilig verloopt. Robert Walters heeft het 'DBA Compliancy Process' ontwikkeld, dat uit een aantal fases bestaat.

Fase 1: Een DBA-proof contract

Samen met klant en interim manager stellen we vast welke contractvorm het beste past en gaan we met de bijbehorende modelovereenkomst aan de slag. Samen met onze klanten en interim managers stellen we een  opdrachtomschrijving op die voldoet aan de voorwaarden van de Wet DBA.

Fase 2: Werken volgens duidelijke afspraken

Zodra de modelovereenkomst getekend is kan de daadwerkelijke inhuur starten. Tijdens de inhuur moet conform de in de modelovereenkomst gemaakte afspraken gewerkt worden. Wij geven duidelijk aan hoe u aan deze voorwaarden kunt voldoen. De klant ontvangt een handige toelichting én een lijst met do’s en don’ts. De interim manager ontvangt een duidelijke uitleg, met daarbij een aantal praktijkvoorbeelden. Zo is voor beide partijden duidelijk hoe ze aan de voorwaarden van de Wet DBA kunnen voldoen.

Fase 3: Kwartaalchecks tijdens de opdracht

Nadat de interim manager is gestart bij onze klant houden we goed in de gaten of de praktijk aansluit bij de inhoud van de modelovereenkomst. Het enige wat de klant hiervoor hoeft te doen, is eenmaal per kwartaal een vragenlijst invullen. Samen met een aantal andere elementen, zoals een tussentijdse ondernemerstoets voor de interim manager, bouwen we gezamenlijk een DBA-dossier op. Dit dossier bewaren we minimaal 5 jaar, zodat er altijd voldoende bewijs over de samenwerking is mocht de Belastingdienst na afloop van de opdracht een controle uitvoeren.

Uiteraard houdt Robert Walters alle ontwikkelingen binnen de Wet DBA bij. Mocht er tijdens de inhuurperiode iets veranderen, dan informeren we onze klanten en interim managers direct. Zo houden we gezamenlijk de inhuur van zzp'ers veilig.

En blijkt gaandeweg dat een opdracht niet kan worden uitgevoerd binnen de normen van de Wet DBA? Dan vinden we altijd een passende oplossing om met de gewenste interim manager te kunnen samenwerken. Robert Walters is namelijk niet alleen uw partner in zzp-oplossingen, maar biedt samen met Walters People het hele spectrum aan inhuurvormen.

Bekijk ook onze handige lijst met DBA Do's en Don'ts. Met deze richtlijnen voldoen interim manager en opdrachtgever aan de wet DBA tijdens de inhuur. 

 

 

Wilt u meer weten over het DBA Compliancy Process en de begeleiding van Robert Walters, of bent u benieuwd naar onze goedgekeurde modelovereenkomsten? Neem dan contact op met Ewout van de Bult via tel. 020 644 4655 of ewout.vandebult@robertwalters.com.

  

[1] In geval van tussenkomst sluit de interim manager een overeenkomst met Robert Walters. Op grond van die overeenkomst verricht een interim manager werkzaamheden bij onze klant. In dit type modelovereenkomst is Robert Walters de opdrachtgever van de interim manager. We sluiten daarnaast met onze klant een overeenkomst waarin we de voorwaarden vastleggen waaronder de interim manager de werkzaamheden komt uitvoeren. 

[2] In het geval van bemiddeling sluiten interim manager, Robert Walters en onze klant een drie partijen overeenkomst. Daarin is onze klant tegelijkertijd onze klant én de opdrachtgever van de interim manager.

 

Recruitment advies 

»

Webinars 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»