nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Finance professional is zich bewust van goede positie op de arbeidsmarkt

Werkgevers strijden om financieel talent en de salarissen zijn er het afgelopen jaar flink op vooruit gegaan. Finance professionals zijn zich bewust van hun goede positie op de arbeidsmarkt, en zijn positief over de toekomst: maar liefst 88% is tevreden met de kansen die het werkveld hen biedt, blijkt uit de Robert Walters Salary Survey 2020. De nieuwe generatie finance professionals durft steeds meer eisen te stellen,’ zegt principal consultant Martijn Boet.

Leegloop van de Big 4

De arbeidsmarkt voor accounting & finance professionals stond het afgelopen jaar in het teken van grote schaarste. Vooral op junior- en mediorniveau was er veel behoefte aan professionals in functies als financial control, business control en financial accounting & reporting. De Big 4 accountantskantoren hadden ook dit jaar moeite met het behouden van hun personeel, dat massaal de overstap naar het bedrijfsleven maakte.

Samensmelting van finance en IT

De scheidingslijn tussen IT en finance is steeds meer aan het vervagen, en de vraag naar finance professionals met goede dataskills zal ook volgend jaar blijven toenemen. Boet: ‘De hedendaagse finance professional drijft steeds meer af van het basale boekhouden, en houdt zich in toenemende mate bezig met data analyse. De financial 2.0 moet sterk zijn op het gebied van IT, kunnen navigeren door grote hoeveelheden data en de conversie maken van data naar bruikbare informatie voor het management.’

Steeds meer eisen

Dankzij de toenemende schaarste was er in het afgelopen jaar een opwaartse tendens te zien in de salarissen voor finance professionals, blijkt uit de Salary Survey. Ruim 82% van de finance professionals heeft in 2019 een salarisverhoging ontvangen. In de meeste gevallen was dit een verhoging van tussen de 6 en 8%. Boet: ‘Jonge financials zijn zich ervan bewust dat zij een goede positie hebben op de arbeidsmarkt en durven steeds meer eisen te stellen aan hun werkgever. Ik merk dat ze terughoudend zijn om zich te binden aan een organisatie en tot het laatste moment hun opties open willen houden. Dit betekent dat organisaties hun recruitmentprocessen snel en efficiënt in moeten inrichten, anders zijn ze de sollicitant kwijt.’

Behoefte aan uitdaging

Hoewel finance professionals nog steeds veel waarde hechten aan goede arbeidsvoorwaarden, vinden zij uitdagend werk, een goede werk-privébalans en open en effectief management nog belangrijker. Boet herkent dit ook: ‘De nieuwe generatie finance professionals is niet meer onder de indruk van een leaseauto, ze vinden een goede werksfeer en gevarieerde werkzaamheden veel belangrijker.’

Ontevredenheid over trainingsmogelijkheden

Ook het bieden van voldoende opleidingsmogelijkheden is belangrijk om finance professionals aan een organisatie te binden. Slechts een op de drie ondervraagde professionals is tevreden over de trainingsmogelijkheden bij hun huidige werkgever, terwijl 73% zegt dit wel belangrijk te vinden. Waar finance professionals over het algemeen wel tevreden over zijn, is de zelfstandigheid die zij krijgen. Twee op de drie professionals is blij met de flexibiliteit die hen geboden wordt in het inplannen van hun uren, en ruim 68% is tevreden met de mogelijkheden die zij krijgen om hun werkzaamheden zelf in te plannen.

Meer balans in de arbeidsmarkt

Boet voorspelt dat de arbeidsmarkt voor finance professionals in 2020 meer in balans zal komen. Hoewel 87% van de ondervraagden ook volgend jaar een salarisverhoging verwacht te ontvangen, zullen de salarissen waarschijnlijk wel minder stijgen dan in het afgelopen jaar. In 2020 verwacht het merendeel van de finance professionals een salarisstijging van slechts 1 tot 3%.

Meer informatie

* Over het onderzoek: Robert Walters voerde in september 2019 een enquête uit onder 941 professionals, afkomstig uit verschillende disciplines. Meer dan de helft van de respondenten was werkzaam binnen accounting & finance (n=499). Voor de volledige resultaten van het onderzoek, een overzicht van recruitmenttrends en salaristabellen binnen finance, vraagt u de meest actuele Robert Walters Salary Survey aan.

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Nieuwe wetgeving leidt tot run op IT risk professionals

Op 1 januari 2025 treedt de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om de digitale weerbaarheid van financiële ondernemingen in de Europese Unie te vergroten. Hoewel de inwerkingtreding van DORA nog even op zich laat wachten, is er nu al een toename

Lees meer

Update interim recruitmentmarkt: ‘’De vraag vanuit scale-ups neemt toe’’

De arbeidsmarkt voor interim professionals is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Wat er ook gebeurt, er zal altijd behoefte zijn aan tijdelijke krachten ter opvulling van verlof of projecten. Toch zien consultants Thomas van Vliet (legal specialist) en Mearg Tafla (finance specialist) dat de

Lees meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers. “Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het o

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.