nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

‘Dashboarding binnen finance: steeds meer bedrijven zijn op zoek naar dataspecialisten’

 

 

Dataspecialisten zijn enorm in trek bij finance afdelingen, omdat zij belangrijke inzichten kunnen bieden door middel van dashboarding. Een dashboard is een visuele samenvatting van data. Wat levert dit precies op en waar moet je op letten bij het aannemen van dataspecialisten? Recruitment consultant Laura Swart vertelt er meer over.

Op welke manier voegen dataspecialisten zoveel waarde toe voor finance afdelingen?

‘Data-analyse binnen een bedrijf begint vaak bij finance. En daarom wordt er op finance afdelingen steeds meer gedaan aan dashboarding, oftewel bepaalde zaken écht inzichtelijk maken. De meeste finance afdelingen werken bijvoorbeeld nog met Excel. In principe kan je hier van alles mee in kaart brengen, zoals de omzet over verschillende jaren, en de inkomsten en uitgaven van een bedrijf. Je kan al deze Excel sheets naast elkaar leggen - maar dat is natuurlijk niet heel overzichtelijk. En dat is precies waar de dashboarding voor bedoeld is. Dataspecialisten controleren de kwaliteit van de data, en zetten één overzichtop waarin gebruikers rapportages kunnen draaien. Met deze dashboards kunnen finance afdelingen zien hoe ze kosten kunnen reduceren en hoe ze efficiënter te werk kunnen gaan. Daarnaast automatiseren dataspecialisten vaak processen, zoals het inboeken van facturen en schonen ze data op.' 

Waar moet je op letten als je dataspecialisten gaat aannemen? 

‘Voornamelijk op de soft skills, de hard skills kunnen ze namelijk leren. Er zijn mensen die ervaring hebben met PowerBI, maar dat betekent niet per definitie dat ze goede dataspecialisten zijn. Motivatie is van groot belang. Als iemand super gemotiveerd is en data ook echt leuk vindt, dan leert hij of zij ook snel. Daarnaast is het belangrijk dat iemand communicatief vaardig en analytisch is, kan presenteren en overtuigen. Verder is het handig als de kandidaat ervaring heeft met stakeholder management en snapt hoe een bedrijf werkt.’

Wat voor achtergrond hebben dataspecialisten? 

‘Vaak zijn het starters met een bachelor-, masteropleiding of zelfs een afgeronde PhD. Ze hebben meestal geen specifieke data science achtergrond, maar vaak wel een opleiding in een bètarichting en interesse in de technische hoek. Zo is er tijdens hun opleiding wel met data gewerkt voor bijvoorbeeld het doen van onderzoek. Ook kandidaten met een bedrijfskundige achtergrond zijn heel geschikt voor een data analyse rol.’  

Meer informatie

Lees meer over de mogelijkheden van het Walters People datatraineeship, of  upload hier je gegevens  voor een vrijblijvend gesprek. Wil je graag direct een dataspecialist inhuren? Neem dan direct contact op met Laura Swart via laura.swart@walterspeople.nl of tel. 0618197448.

Vacature uploaden

Contact

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.