nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Dataprofessionals inhuren binnen het Robert Walters datatraineeship

 

 

Vanaf september 2022 biedt Robert Walters een datatraineeship aan voor hbo- en wo-starters die dataspecialist willen worden. Bedrijven kunnen de trainees op detacheringsbasis inzetten op een grote verscheidenheid aan dataprojecten. Wat houdt het traineeship in en wat voor toegevoegde waarde hebben de trainees over een jaar voor organisaties? Het concept in een notendop.  

Basistraining

Het datatraineeship biedt hoogopgeleide professionals de kans om zich binnen één jaar te laten opleiden tot dataprofessional. De eerste maand worden de trainees fulltime op het kantoor van Robert Walters in Amsterdam getraind door diverse specialisten van opleidingsinstituut NTI. Zij geven trainingen over hard skills zoals Power BI en SQL, maar er is ook veel aandacht voor soft skills zoals stakeholdermanagement. Deze basistraining van vier weken is allround, waardoor trainees ervaring opdoen waar zij altijd iets aan zullen hebben. De trainees kunnen hun nieuwe vaardigheden al inzetten tijdens het volgende onderdeel van het traineeship: de specialisatie. 

Aan de slag

Zodra trainees de basistraining hebben afgerond, gaan ze zich specialiseren bij een opdrachtgever van Robert Walters. Dit gebeurt op detacheringsbasis. Ze gaan zich daar richten op één specifiek data-onderdeel en de pijnpunten die de organisatie op dat vlak ervaart. De detachering wordt van tevoren uitvoerig besproken met de trainee en de opdrachtgever: er wordt rekening gehouden met zowel de leerdoelen van de trainee als de businessdoelen van de opdrachtgever. Robert Walters neemt uitgebreid de tijd om de perfecte match te vinden tussen beide partijen.

Eenmaal bij de opdrachtgever aan de slag, blijven de gespecialiseerde data recruitment consultants van Robert Walters nauwe begeleiding bieden. De trainee volgt het gehele jaar één dag per maand aanvullende klassikale trainingen. Daarnaast kunnen zij aanvullende certificaten behalen via de Robert Walters Academy, het online opleidingsplatform van Robert Walters.   

Behoefte aan dataspecialisten?

De eerste groep trainees start op 1 september, wat betekent dat jouw organisatie per 1 oktober een allround opgeleide dataprofessional zou kunnen verwelkomen. Neem contact op met Maarten van Hoof, manager data recruitment via maarten.vanhoof@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655. 

 

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.