nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Carrière bij Robert Walters: van recruitment consultant naar director

Ben je toegewijd en gemotiveerd, dan kun je bij Robert Walters snel doorgroeien. Director Melissa Rutjes is hier het levende bewijs van. In een periode van tien jaar maakte zij grote stappen in haar carrière: van startende recruitment consultant naar director, verantwoordelijk voor een team van 55 personen. Hoe heeft ze deze groei ervaren?  

Je begon bij Robert Walters als recruitment consultant. Hoe zag die begintijd eruit? 

'Je start met een intensief trainingsprogramma, de ‘Group Academy’. Dankzij de persoonlijke begeleiding kon ik snel mijn draai vinden binnen de organisatie en me direct focussen op waar het om gaat: het opbouwen van mijn klantenportefeuille en een sterk netwerk met professionals.  

In de rol van recruitment consultant focus je je op de vakinhoudelijke kant en op het ontwikkelen van je soft skills. Je leert bijvoorbeeld wat een supply chain analyst precies doet, wat een gangbaar salaris is voor deze functie, en hoe je aan het cv kunt zien of iemand de geschikte professional is voor de positie. Ook volg je de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de voet, zodat je een goed beeld hebt van vraag en aanbod voor de verschillende functies. Dit helpt je bij het signaleren van kansen en zorgt ervoor dat je jouw opdrachtgevers van kundig advies kunt voorzien.'  

Van recruitment consultant kun je doorgroeien naar senior consultant. Wat moet je doen om promotie te maken? 

'Het carrièrepad binnen Robert Walters is heel transparant. Je krijgt in iedere functie vaste targets die je moet behalen om promotie te maken. Deze targets hebben niet alleen te maken met het aantal plaatsingen dat je maakt en de omzet die je behaalt, maar ook met de ontwikkeling van soft skills. Ik vind het hebben van targets heel prettig; zo weet ik precies waar ik naartoe werk.  

Hoe snel je doorgroeit van recruitment consultant naar senior consultant, verschilt per persoon. Bij mij was dit na 1,5 jaar. Je haalt eruit wat je erin stopt – hoe ambitieuzer je bent, hoe sneller je succesvol zult zijn.'  

Hoe ziet de rol van senior consultant eruit? 

'Als senior consultant heb je voor het eerst managementtaken. Je begeleidt namelijk de startende consultants in jouw team. Tegelijkertijd werk je aan het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers en kandidaten.  

Ik heb als senior consultant een nieuwe divisie opgezet binnen Robert Walters: Supply Chain. Het is ontzettend leuk en uitdagend om zelf je eigen plan te maken voor het opzetten en uitbouwen van een nieuwe discipline en jouw positie in de markt te veroveren.'  

Welke stappen volgen daarna? 

'Na senior consultant volgen verschillende andere managementrollen: managing consultant, manager, senior manager, associate director en director. De promotie naar managing consultant is de eerste stap richting het hebben van je eigen team. Je krijgt dan de verantwoordelijkheid voor het aannemen, trainen en aansturen van consultants. In iedere stap groeit je team: mijn scope is de afgelopen jaren uitgebreid van twee naar acht teams en disciplines. En van drie naar vijf, tien en nu zelfs 55 teamleden. Daarmee neemt ook de verantwoordelijkheid toe.   

Je gaat dus stap voor stap je managementvaardigheden ontwikkelen. Persoonlijke coaching en managementtrainingen helpen je hierbij. Daarbij ben ik tot in de functie van associate director ook nog bezig geweest om mijn eigen business uit te bouwen. De grootste uitdaging voor mij in deze fase was dan ook om mijn positie als ‘topbiller’ behouden en tegelijkertijd de mensen in mijn team te motiveren en naar een hoger niveau tillen.'  

Wat houdt je huidige functie als director in?  

'Ik heb de afgelopen jaren een steile leercurve doorgemaakt. Mijn team werd stap voor stap groter, waardoor ik in mijn rol kon groeien. Ik werd steeds minder actief betrokken bij accounts en droeg langzaamaan accounts over aan mijn team. Ook als director heb ik nog steeds veel klantcontact, maar dan op een ander niveau. Ik ben nu vooral nog betrokken bij grote onderhandelingen en uitdagende cases. 

Daarnaast ben ik nu commercieel eindverantwoordelijk voor meerdere teams. Doordat mijn scope groter is, heb ik een overkoepelende rol. Ik houd me minder bezig met hands-on begeleiding, en meer met aansturing van het management en de organisatie in grote lijnen.' De dagelijkse aansturing en coaching van de teams valt onder de verantwoordelijkheid van de managers en managing consultants. 

Wat zijn voor jou de hoogtepunten van de afgelopen acht jaar? 

'Het klinkt cliché, maar iedere keer dat ik een kandidaat succesvol kan bemiddelen geeft dat weer een enorme voldoening. Ook is het heel herkenbaar en interessant om alle ups en downs waar ik zelf doorheen ben gegaan terug te zien bij mijn teamleden. De eerste successen die ik boekte met mijn team blijven mij altijd bij, en er zijn nog steeds genoeg doelstellingen om na te streven.'  

Over welke eigenschappen moet je beschikken voor een succesvolle carrière bij Robert Walters? 

'Het is belangrijk om flexibel en ondernemend te zijn. Ook motivatie is essentieel: je moet bereid zijn om een stap extra te zetten voor je klanten en kandidaten én om je doelstellingen te bereiken. Recruitment is hard werken. Soms komt er een aanvraag binnen waarvoor met spoed iemand nodig is, en dan is de enige optie om het te regelen. Je zult vaak nee te horen krijgen en tegen teleurstellingen aanlopen, vooral in het begin. Dat hoort bij het leven. Daar moet je tegen kunnen, sterker nog: het moet je juíst de motivatie geven om door te pakken. Dat is hét moment om door te gaan. Je succes valt of staat met focus op je strategische plan en op efficiënte wijze hard werken.  

Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het uitbouwen van je eigen business, is ondernemerschap een must. En hoewel we nauw samenwerken, is een competitieve instelling van belang. Je moet niet alleen de ambitie hebben om goed te zijn, je moet de allerbeste willen zijn.'   

Meer informatie 

Wil je meer weten over het recruitmentvak? Lees dan verder over een baan als recruitment consultant bij Robert Walters of bekijk onze interactieve vacaturepagina. Je kunt ook het volledige overzicht van onze vacatures bekijken.  

Managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk vertelt je graag meer over de mogelijkheden bij Robert Walters. Je kunt contact met haar opnemen via ellis.vandevalk@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655. 

 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Waarom werken via Robert Walters?

Bij Robert Walters hechten we veel waarde aan het contact met onze kandidaten. We zijn trots op onze service. Ons imago is dat van een gespecialiseerde en professionele organisatie. Onze consultants zijn specialisten in hun werkgebied en helpen graag bij het realiseren van jouw ambities. Zij doen di

Lees meer

FAQ: Werken via Robert Walters

Heb je besloten om je bij ons in te schrijven? Hier lees je wat je kunt verwachten van het intake gesprek met één van onze consultants. Misschien sta je al ingeschreven en heb je een baan via ons gevonden. Dan vind je hier alle informatie om jouw (eerste) opdracht via Robert Walters soepel te laten

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.