Wet DBA en de dienstverlening van Robert Walters

04/04/2016


Per 1 mei 2016 wordt de wet Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (Wet DBA).

Hoe onze klant en onze interim-managers ook willen samenwerken, Robert Walters faciliteert het. Ook na het verdwijnen van de VAR en de invoering van de Wet DBA. Personeelsmanagers wereldwijd vertrouwen erop dat wij de beste specialisten voor hen vinden en zowel de grootste multinationals als het MKB en startups mogen wij tot onze klanten rekenen. We werven wereldwijd mensen voor vaste functies en interim-posities.

Voor een groot deel van deze interim-posities werven we zelfstandigen. Deze zelfstandige gaat aan de slag bij de opdrachtgever en Robert Walters is daar gedurende de gehele opdracht bij betrokken. Direct wanneer wij een overeenkomst sluiten met de zelfstandige en indirect wanneer wij alleen de financieel-administratieve kant van de overeenkomst tussen de opdrachtgever en de zelfstandige behartigen. In beide gevallen moet de implementatie van de Wet DBA goed geregeld zijn. Dat is in het belang van de opdrachtgever en de zelfstandige. 

Modelovereenkomsten

Robert Walters wil daarbij het niveau van haar dienstverlening hoog houden en zal daarom met eigen modelovereenkomsten gaan werken. Op die manier hebben onze opdrachtgevers en zelfstandigen dezelfde duidelijkheid als voorheen op de manier en onder de voorwaarden zoals ze dat van Robert Walters gewend zijn. En heeft een opdrachtgever een kandidaat die ze flexibel wil inzetten maar die niet als zelfstandige volgens de Wet DBA inzetbaar is, dan hebben wij daar passende contractvormen en oplossingen voor. 

 

Neem voor meer informatie contact op met Ewout van de Bult, senior manager finance interim via email of tel. 020 644 4655.

 

Meld je aan voor

vacature alerts