Hoe werven de wervers? Interview in vakblad Werf&

10/3/2015


Bij de timmerman thuis hangen de deuren scheef, luidt het gezegde. Dus hoe selecteren de professionele wervers hun eigen personeel? Werf&, vakblad over arbeidscommunicatie en recruitment, vroeg het aan onder andere Bob van Ginkel (managing director Robert Walters Amsterdam). Hij vertelt over het belang van de cultural fit, ervaring en incentives voor het aanbrengen van nieuw personeel.

Per vacature recruiten of permanent?

Bob van Ginkel: "Wij vervulden vorig jaar het merendeel van onze wervingsbehoefte met een succesvol referralprogramma. We hadden niet alleen incentives op de aanname, maar ook op de instroom: hoeveel mensen draag jij aan? 

Dat leidde tot een heel geanimeerd proces, echt een race. We werven eigenlijk het hele jaar door. Recruitmenttalent is een schaars goed. Er is natuurlijk wel eens een urgente behoefte, dan ondernemen we specifieke actie, maar over het algemeen is de zoektocht naar talent een continu proces."

Assessments of interviews?

"We gebruiken een selectietest voor persoonlijke profielanalyse, maar die is hooguit indicatief; het gesprek geeft de doorslag. Wij zeggen altijd: Robert Walters solliciteert net zo hard bij de kandidaat als andersom. Pas in een wederzijds gesprek kun je die sfeer creëren en goed doorvragen om te zien of iemand past."


CV versus cultural fit? Ervaring versus potentie?
Lees het volledige interview.

Bron: Werf&, tekst Peter Boerman, foto Marcel Bakker

Recruitment advies 

»