'Klassiek recruiten komt terug' - Interview met Robert Walters in De Telegraaf

01/03/2015
 

Afgelopen februari bezocht Robert Walters, oprichter van de gelijknamige recruitmentorganisatie, Nederland. Hij werd door De Telegraaf onder meer geïnterviewd over salaristrends in Europa en het aantrekken van de internationale recruitmentmarkt.

De CEO voorspelt een herwaardering van het klassieke recruitersvak. "Het grootste probleem voor personeelsmanagers van welk bedrijf dan ook is de enorme overkill aan online informatie die op dit moment voorhanden is. LinkedIn, Facebook, Twitter, het zijn eindeloze bronnen vol talent.

Maar al die social mediakanalen creëren ook een gigantische chaos. Want hoe pik je de juiste arbeidskrachten voor jouw organisatie eruit? Hoe weet je wie de beste kandidaat in de markt is? Hoe kom je erachter of die man of vrouw die je net op het oog hebt, ook daadwerkelijk van baan wil veranderen? Dat lees je niet in al die online cv's of tweets."

Net terug van een bezoek aan San Francisco, signaleerde Walters juist bij innovatieve technologiebedrijven als Google en Uber, maar ook kleinere startups, behoefte aan de klassieke expertise van recruiters. "Zij groeien razendsnel en hebben absoluut geen tijd om zelf te zoeken op alle mogelijke social media naar geschikte, nieuwe arbeidskrachten. Ze willen gewoon slechts enkele uitstekende kandidaten aangeleverd krijgen door een expert waaruit ze kunnen kiezen."

 

Meld je aan voor

vacature alerts 

»