Markt voor vaste vacatures in finance is stevig aangetrokken in Q1 2016

03/05/2016

  • Vraag naar finance professionals +9% vergeleken met Q4 2015
  • Toename in vaste finance vacatures +12%

De vraag naar finance professionals blijft toenemen, in Q1 2016 met 9% ten opzichte van Q4 2015 en 14% vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Dit zegt recruitmentorganisatie Robert Walters, dat de vacaturevolumes voor hoogopgeleide finance professionals in Nederland vergeleek op basis van gegevens van Jobfeed. Opvallend is dat afgelopen kwartaal vooral het aantal vacatures voor functies in vast dienstverband toenam (+12% vergeleken met het kwartaal ervoor), terwijl het aantal vacatures voor tijdelijke functies juist een kleine dip vertoonde (-6%).

De meest gezochte profielen zijn assistent-accountant (+18%), financial controller (+18%) en registeraccountant (+9%). Rob Steur, Manager Finance Division bij Robert Walters: “Als je naar de top 10 lijst van meest gezochte profielen kijkt zie je dat er vooral ontzettend veel vacatures zijn voor accountants in vast dienstverband, zowel bij de grote accountantskantoren als in het bedrijfsleven.

Focus op risk & compliance
Steur: “Het grote aantal vacatures voor accountants heeft in de eerste plaats te maken met de aandacht die er momenteel in het bedrijfsleven is voor risk & compliance. Er zijn accountants nodig om ervoor te zorgen dat alle risico’s afgedekt zijn en dat alle boeken tot in de puntjes gecontroleerd zijn. Daarnaast probeert men de kosten van de accountantscontrole te drukken door ervoor te zorgen dat intern alle kennis aanwezig is om de boeken zo goed mogelijk aan te leveren.”

Accountantskantoren zoeken vaste medewerkers
Steur vervolgt: “Daarnaast heeft deze trend alles te maken met de ontwikkelingen bij de Big 4 accountantskantoren. Ook zij zijn in het licht van de steeds sterkere focus op risk en compliance hard naar onder andere assistent-accountants op zoek. Bovendien hebben sinds vorig jaar veel accountants de stap gewaagd vanuit de grote kantoren naar het bedrijfsleven, of zijn voor zichzelf begonnen als interim professional. De grote kantoren zijn daarom hard op zoek naar vaste medewerkers, want anders zien ze zich gedwongen om zelf met relatief duurdere interim professionals te gaan werken.”

Meestgezochte profielen in vast dienstverband en groei vergeleken met vorig kwartaal*
1. Assistent-Accountant (+18%)
2. Financial Controller (+18%)
3. Registeraccountant (RA) (+9%)
4. Business Controller (+2%)
5. Financieel Manager (+19%)
6. Assistent-Controller (+2%)
7. Financieel Analist (+5%)
8. Manager Audit en Control (+17%)
9. Accountant (AA) (+28%)
10. Fiscalist / Belastingaccountant (+45%)

*Bron: Jobfeed

Meer informatie?
Vragen over dit persbericht of over de arbeidsmarkt voor finance? Neem contact met ons op via netherlands@robertwalters.com of 020-6444655. Bekijk ook onze vacatures in finance.

Meld je aan voor

vacature alerts