Vraag naar accounting & finance professionals stijgt met 32%

2/11/2015

Robert Walters European Job Index – Q3 2015

•    17% groei in personeelsadvertenties ten opzichte van Q3 2014

•    32% jaar-op-jaar groei in advertenties voor accounting & finance personeel

Volgens de Robert Walters European Job Index was het aantal personeelsadvertenties in Q3 2015 17% hoger dan een jaar geleden. Deze groei is tekenend voor de aanhoudende toename van wervingsactiviteiten onder bedrijven en het stijgende vertrouwen onder werkzoekenden.

Het aantal advertenties voor administratief en financieel personeel groeide met 32% jaar-op-jaar. Dit is deels een gevolg van een groeiend aantal shared service centers dat zich vestigt in Nederland, en de uitbreiding van bestaande shared service centers. Verder zorgt de toenemende exportactiviteit voor economische groei en zakelijk vertrouwen. Dit zorgt voor meer vraag naar accounting & finance  specialisten die nodig zijn om bedrijfsprocessen in goede banen te leiden. In het verlengde hiervan zien we ook een stijging van 7% in de vraag naar risk- en quantspecialisten.

In het algemeen richt de vraag zich vooral op personeel op starters- en middenniveau met goede talenkennis, aangezien bedrijven hun servicecentra of boekhoudafdelingen van onderaf uitbouwen.

Rob Vermaak, algemeen directeur van Robert Walters Benelux, zegt hierover: “De trend van het afgelopen jaar is zeer bemoedigend en laat zien dat de groei van de Nederlandse arbeidsmarkt gelijk opgaat met het economische herstel. Vooral binnen accounting & finance zien we veel activiteit, naarmate internationale bedrijven de voordelen benutten van de geografische ligging en talenkennis die Nederland te bieden heeft voor shared service centers.”

Een duidelijk gevolg van de exportstijging en de verbeterde economische situatie dit jaar is de groei in het aantal vacatures voor functies in de logistiek (62%), marketing (10%), sales (9%) en secretariële en overige ondersteuning (39%). Deze cijfers zijn tekenend voor de nadruk op verkoop en groei van onderaf.

Samen met de economische groei en het stijgende vertrouwen onder professionals is ook een snelle toename van de vraag naar uitzendkrachten en interim professionals te zien. Robert Walters verwacht echter ook een stijging van het aantal vaste functies naarmate bedrijven zich opmaken voor duurzame groei.

Rob Vermaak vertelt verder: “De resultaten weerspiegelen het economisch herstel, en wanneer we de totale markt bekijken, zien we een stijgend vertrouwen onder bedrijven. Onze verwachting is dat de tendens van hogere personeelsbezetting door tijdelijke aanstellingen zal leiden tot meer werving van vaste arbeidskrachten en dat de stijgende vraag naar kandidaten zal aanhouden.”

Meld je aan voor

vacature alerts 

»