Nederlandse professional is blijer met salaris dan Europese collega

25/11/2015
 

Nederlandse werknemers zijn tevreden over de hoogte van hun inkomen. 45% zegt naar marktwaarde betaald te worden, en slechts 36% denkt niet marktconform te verdienen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Robert Walters.

Salaris 

De Nederlandse professional is daarmee een stuk positiever gestemd over zijn inkomen dan zijn Europese collega’s. De helft van de Europeanen vindt dat zij onder hun marktwaarde betaald worden.

Werk-privé balans

De hoogte van het salaris is echter niet de belangrijkste factor als het gaat om werknemerstevredenheid. Eén op de drie Nederlanders zou een lager salaris accepteren in ruil voor een betere werk-privé balans.

Professionele groei

Gevraagd naar de beste indicator voor professionele groei, noemde slechts 10% van de respondenten een stijging van het salaris. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, een verandering in taakinhoud en positieve feedback werden als betere indicatoren gezien.

 

Over het onderzoek

Robert Walters vroeg bijna 6.700 professionals uit zeven Europese landen naar hun mening over de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe deze van invloed zijn op hun professionele beslissingen. Aan het onderzoek namen 793 Nederlandse professionals deel. Lees meer over de Employee Insight Survey 2015.

 

Meld je aan voor

vacature alerts 

»