Salaristrends voor tax professionals

Wat verdient een tax manager of een tax compliance specialist in 2015? En wat zijn interim tarieven van een tax accountant? Gebruik de salaristabellen in onze Salary Survey voor het benchmarken van salarissen. In de survey vindt u een overzicht van salaristrends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor alle sectoren waarin wij actief zijn.

Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Een verbeterde economie zal de exporthandel van Nederland verder versterken en dat zal ook ten goede komen aan de transport- en logistieke sector. Door deze groei zal er waarschijnlijk een grotere vraag ontstaan naar corporate tax specialisten en fiscalisten met ervaring op het gebied van internationale transacties . Er zal met name een grote vraag zijn naar tax accountants, controllers, compliance officers en btw-specialisten. Zowel bij tax als treasury heeft het werven van specialisten een hogere prioriteit dan het vinden van generalisten.

Belangrijkste trends:

  • Door de vestiging van hoofdkantoren van internationale bedrijven is er een aanhoudende vraag naar professionals met internationale fiscale kennis.
  • Er zal met name een grote vraag zijn naar tax accountants, controllers, compliance officers en btw-specialisten.

Salaristrends

In 2014 bleven de salarissen voor tax professionals stabiel. We verwachten een lichte verbetering in 2015, met name voor specialisten. Voor senior posities en functies met een meer generalistisch karakter zal het salaris waarschijnlijk op hetzelfde niveau blijven. Om talenten vast te kunnen houden binnen deze sterk concurrerende markt doen HR managers er goed aan om een benchmark uit te voeren naar het huidige salarisniveau en pakketten aan te bieden die iets boven het marktgemiddelde liggen

Carrière advies 

»