Seminar arbeidsrecht door Fender Advocaten en Robert Walters

Make-A-Wish

Eind oktober organiseerde Robert Walters samen met het Eindhovense advocatenkantoor Fender Advocaten een seminar over arbeidsrecht. Vragen die aan bod kwamen gingen onder meer over de rechten en plichten met betrekking tot arbeidsongeschikte werknemers, maar ook hoe het arbeidsrecht is veranderd door de coronacrisis.

 

Joep Savelsbergh, advocaat arbeidsrecht bij Fender Advocaten, beantwoorde enkele prangende vragen waar organisaties nu mee zitten. Wat zijn de regels, bijvoorbeeld, wanneer een werkgever verzoekt om standaard thuis te gaan werken, en mag je als werkgever vragen of een werknemer gevaccineerd is? Het antwoord op die laatste vraag: dit mag, maar het antwoord mag je niet verwerken en er mogen ook geen consequenties aan verbonden zijn.

Vraagstukken rondom hybride werken

Terugkerend thema bij de deelnemers bleek de worsteling tussen het vinden van een balans tussen vrijheid en vertrouwen enerzijds, en enige vorm van controle houden en de binding met werknemers niet verliezen anderzijds.  

Meer informatie en adviezen over deze thema's vind je in de e-guide De symptomen van een niet-werkend hybride model. Ook deed Robert Walters eerder onderzoek naar hoe de Nederlander nu eigenlijk hybride wil werken, en zetten wij al eerder de belangrijkste HR-vraagstukken voor na de coronacrisis op een rij. 

Meer informatie

Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Charlotte Evers via charlotte.evers@robertwalters.com, of via telefoonnummer 040 799 9910.

Recruitmentadvies 

»

Carrièreadvies 

»

Werken bij 

»