Update juridische arbeidsmarkt Q3 2017

In het derde kwartaal van 2017 was het aantal geadverteerde vacatures voor legal professionals 5% hoger ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In absolute zin nam het aantal juridische vacatures toe van 2.383 naar 2.508. Dit meldt recruitmentorganisatie Robert Walters op basis van actuele gegevens van Jobfeed, dat het unieke aantal online geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt.

Er was een sterke toename te zien in de vraag naar fiscalisten (+24% vergeleken met Q3 2016), juridisch adviseurs (+20%) en advocaten (+17%). Opvallend is de groei in het aantal vacatures voor General Counsels. In het derde kwartaal van 2016 werden er 22 vacatures geadverteerd voor deze functie, afgelopen kwartaal was er met 46 vacatures meer dan een verdubbeling de vraag naar General Counsels.

Meer informatie

Lees een verder toelichting op deze trends op de juridische arbeidsmarkt van Managing Consultant Joyce Toeset.

Robert Walters baseert zich in deze analyse op cijfers van Jobfeed, dat het unieke aantal online geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via tel. 020 644 4655 of netherlands@robertwalters.com.

carrière advies 

»