Universiteit van Amsterdam en Robert Walters stomen studenten in nieuw keuzevak klaar voor carrière

Universiteit van Amsterdam en Robert Walters logo's

29/10/2018

Vanaf dinsdag 30 oktober biedt de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met recruitmentorganisatie Robert Walters het keuzevak ‘Career Preparation’ aan. Master studenten bedrijfskunde worden in zes sessies klaargestoomd voor hun eerste stap op de arbeidsmarkt. Docent van het vak is Bob van Ginkel, managing director van Robert Walters Amsterdam. Van Ginkel: “Onze expertise is het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Veel universiteiten, waaronder de Universiteit van Amsterdam, schenken nu aandacht aan het voorbereiden van hun studenten op het solliciteren. Wij helpen hen graag met onze kennis over recruitment, de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven.”

Unieke talenten en drijfveren

Wat het vak uniek maakt is de focus op de unieke talenten en persoonlijke drijfveren van de studenten. Doel van de cursus is dat de studenten een baan vinden waarin zij deze optimaal gaan benutten, waardoor ze meer impact kunnen maken in hun werk. Daarom start het vak met een persoonlijke profielanalyse en een inventarisatie van de eigen talenten en ambities. Daarna wordt per student gekeken welke functie en werkomgeving bij zijn individuele talenten, drijfveren en werkstijl past.

Van Ginkel: “Wij willen studenten laten nadenken over waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen. Zo kunnen ze niet alleen een baan vinden waarin ze optimaal tot hun recht komen, het zelfbewustzijn helpt de studenten ook om zichzelf overtuigend te presenteren richting werkgevers.”

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het schrijven van een sterk cv, de voorbereiding op het sollicitatiegesprek en presentatietechnieken. 

Maatschappelijke bijdrage

Robert Walters wil door het aanbieden van de lessen een maatschappelijke bijdrage leveren. Van Ginkel: “Zowel binnen onze eigen organisatie als daarbuiten werken wij veel met academici. Door het voorbereiden van deze groep starters op de arbeidsmarkt geven we iets terug aan de universiteit.”

De eerste cursus biedt plek aan dertig studenten en is reeds gevuld. Studenten sluiten het vak af door het geven van een presentatie in de vorm van een persoonlijke salespitch. 

Recruitmentadvies 

»

Carrièreadvies 

»

Werken bij 

»