Volop beweging onder financials: de top 10 meest gezochte finance professionals

03/06/2017

Het aantal finance vacatures is afgelopen kwartaal opnieuw gestegen. In het tweede kwartaal van 2017 waren er 4% meer vacatures voor hoogopgeleide financials (hbo- en wo-niveau) dan in het kwartaal daarvoor. De stijging ten opzichte van een jaar geleden is 20%.

Recruitmentorganisatie Robert Walters analyseerde welke hoogopgeleide finance professionals in 2017 het meest gezocht worden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze analyse is gebaseerd op cijfers over de eerste 6 maanden van 2017 in Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt.

 

Top 10 meestgezochte finance professionals

Aantal vacatures jan-jun 2017
1 Business Controller 1.739
2 Financial Controller 1.079
3 Assistant Controller 1.059
4 Accountant AA 779
5 Finance Manager 659
6 Accountant RA 497
7 Internal Auditor 344
8 Assistant Accountant 310
9 Financial Project Controller 306
10 Financial Analyst 273

 

Rob Steur, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters, licht toe welke ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt ten grondslag liggen aan deze top 10.

In de top 3 zien we functies die over het algemeen ingevuld worden door de zogenoemde tweede en derde stappers. Dit zijn financiële professionals met 3 tot 10 jaar werkervaring en een salaris tussen de €50.000 en €80.000 per jaar. Op dit functieniveau zien we veel vacatures door een groot verloop. Steur: “Deze groep financials is nog relatief jong, en bouwt hard aan hun carrière. Tijdens de crisis waren de mogelijkheden beperkt, waardoor de beweging nu extra sterk is. We zien mensen niet alleen een stap omhoog maken, bijvoorbeeld van Assistant Controller naar Financial Controller. Ook een overstap op gelijk niveau met betere arbeidsvoorwaarden of doorgroeimogelijkheden komt vaker voor door de economische groei.”

Door de toenemende focus op compliance ontstaat er over de gehele linie een grote vraag naar accountants, zowel intern als bij accountantskantoren. Steur: “Binnen deze beroepsgroep zijn er twee stromingen; de accountants die auditing een warm hart toedragen en er graag in doorgroeien, en diegenen die accountancy zien als mooie opstap naar een carrière binnen de financiële kolom in het bedrijfsleven en uitstromen. De toenemende focus op compliance enerzijds en de behoorlijke uitstroom van accountants en assistent accountants naar het bedrijfsleven anderzijds maakt dat er veel vacatures zijn binnen dit vakgebied”.
 

Meer informatie

Robert Walters baseert zich in deze analyse op cijfers van Jobfeed, dat het unieke aantal online geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via tel. 020 644 4655 of netherlands@robertwalters.com.

Lees ook: Controllers kunnen meer eisen gaan stellen in 2017

 

Recruitment advies 

»