Pers & PR: Onze experts

Robert Walters beschikt over een aantal experts die waardevolle inzichten kunnen bieden in een reeks onderwerpen met betrekking tot werving en selectie, de arbeidsmarkt en carrière advies.

Bekijk hieronder de biografieën van onze experts en neem contact op voor analyses of commentaar.  

Perscontact algemeen:

Marieke Blankenstein – Communication & PR Specialist

E: Marieke.blankenstein@robertwalters.com

T: 06 15640924

Amsterdam

Finance / Accountancy / Big 4 - Rob Steur

Na een bedrijfseconomische opleiding is Rob Steur (1963) gestart in accountancy bij het Amerikaanse kantoor Arthur Young (nu EY). De toen al gevolgde top-down benadering van het controlewerk heeft hem gevormd. Daarna is hij actief geweest in recruitment en als commercieel manager bij een Engels beursfonds. Vervolgens heeft hij zijn persoonlijke ambitie als zelfstandig ondernemer te werken invulling gegeven met zijn eigen bureau Accredium, een consultancy voor onder andere organisatieontwikkeling, management coaching en interim management. Na tien jaar zelfstandig gewerkt te hebben sloot hij zich in 2010 aan bij Robert Walters.

Rob is verantwoordelijk voor senior finance posities in ondermeer B2B, media en publieke organisaties. Hij werkt vanuit zijn kernwaarden: betrokken, vasthoudend en resultaatgericht.  

rob.steur@robertwalters.com

Publicaties:

- De Telegraaf: Aantal vacatures bij 'Big 4' verdubbeld.

- Accountant: Big four voeren tempo werving flink op.

CMweb: Controller wil meer dan alleen salaris.

Executive finance: Vroeg of laat stroomt de populaire business controller door naar CFO.

- FlexNieuws: Veel beweging onder financials.

Legal - Joyce Toeset

Tijdens haar rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden startte Joyce Toeset (1979) haar recruitmentcarrière bij een executive search kantoor in Den Haag. Ze heeft inmiddels twintig jaar ervaring op haar naam. Binnen Robert Walters bouwde zij een team op dat zowel de permanente als de interim juridische markt in Nederland bedient. In de afgelopen vijf jaar is Robert Walters uitgegroeid tot een van de toonaangevende partijen voor juridische werving in Nederland.

Joyce heeft een trackrecord opgebouwd op het gebied van executive search en werving op C-level. Zij heeft succesvolle (inter)nationale bemiddelingen gerealiseerd van General Counsels, Chief Exective Officers, Secretarissen RvB/RvT en Managing Directors in diverse industrieën. Haar open en directe manier van communiceren en enthousiaste persoonlijkheid zijn kenmerkend voor Joyce.  

joyce.toeset@robertwalters.com

Publicaties:

 - Het Financieele Dagblad: Advocaten bekeren zich tot bedrijfsjuristen, Zuidas heeft het nakijken. 

- Mr-Online: ''Stijve cultuur advocatuur jaagt juristen weg.''

- AllesoverHR: Snelgroeiende fintech sector maakt juristen nog schaarser.

- Managersonline: Tekort aan advocaten - hoe houden we de advocatuur toekomstbestendig?

- Accountantweek: Top vijf meest gezochte juridische vaardigheden.

Arbeidsmarkt algemeen / regio Noord-Holland / finance / interim - Bob van Ginkel

Na afronding van zijn master in Business Administration startte Bob van Ginkel als consultant bij Robert Walters. Inmiddels is hij ruim 13 jaar in dienst, en bekleedt hij als Director een sleutelrol binnen de organisatie. Bob is verantwoordelijk voor het kantoor in Amsterdam en geeft leiding aan zeven gespecialiseerde teams in Finance, Tax & Treasury, Legal, HR, Procurement, BI & Advanced Analytics en Banking & Financial Services.

Met zijn mensgerichte persoonlijkheid helpt Bob menig professional met het achterhalen van zijn of haar persoonlijke drijfveren en unieke talenten. Bob is breed geïnformeerd en is niet bang om een standpunt in de nemen, dit maakt hem tot een interessante gesprekspartner. 

bob.vanginkel@robertwalters.com

Publicaties:

- NRC: Werkloos? Te oud? Dit zet je volgens experts wel en niet op je cv.

Intermediar: Gezocht: controllers die het verhaal bij de cijfers kunnen vertellen.

- Accountant: Vooral vraag naar mid-level interim financials. 

- Wearefinance: Arbeidsmarkt- en salarisontwikkelingen.

- Jurgens & Partners: Markt voor jonge interim financial ligt open, middensegment gewild.

Peter Langewis

Peter Langewis - Banken en financiële instellingen

Na zijn studie Hotel Management werkte Peter Langewis (1982) enkele jaren bij ABN Amro, waar hij met succes een geheel nieuw retailconcept uitrolde en vervolgens enige tijd werkzaam was als Preferred Banker op de Zuidas. Na de overname van ABN Amro in 2008 besloot hij een hele nieuwe weg in te slaan, en kwam hij Robert Walters versterken. Inmiddels is hij na jaren trouwe dienst verantwoordelijk voor de disciplines Interim Solutions Finance, Interim Solutions Banking & Financial Services en IT.

Naast het aansturen van verschillende teams, is Peter nauw betrokken bij alle innovatieve projecten binnen Robert Walters, en geeft hij één à twee semesters per jaar les op de Universiteit van Amsterdam over het onderwerp Career Preparation. 

peter.langewis@robertwalters.com

Publicaties:

- Werf&: 'Vergeet nooit wat je met je eigen data kunt doen.'

Human Resources - Iris Jansen

Na het afronden van haar studie Communicatiemanagement, werkte Iris Jansen (1991) gedurende twee jaar als adviseur bij ING. Hier kwam zij erachter dat een dienstverlenende, mensgerichte rol haar goed lag. In 2018 maakte ze de overstap naar Robert Walters, waar ze verantwoordelijk werd voor de opbouw van de nieuwe HR-divisie. Inmiddels heeft ze tal van succesvolle bemiddelingen van HR-professionals op haar naam staan.

Iris dankt haar overtuigingskracht aan een energieke houding en oprechte nieuwschierigheid. Ze heeft een innemende persoonlijkheid, wat haar samen met haar enthousiasme een prettige gesprekspartner maakt. 

iris.jansen@robertwalters.com

 

Jose Bokhorst

Uitzendkrachten / starters op de arbeidsmarkt - Jose Bokhorst  

Tijdens haar studie Economie deed Jose Bokhorst werkervaring op als accountmanager bij DHL en United Air Courier. Na een korte periode als sales manager maakte ze de overstap naar recruitment. Hier bleek haar hart te liggen. Inmiddels is Jose ruim negen jaar werkzaam bij Walters People. Als Managing Director Walters People Nederland is Jose de drijvende kracht achter de sterke groei van de organisatie, en de ontwikkeling van de interne als externe opleidingsprogramma's van Walters People. 

Jose is een expert op het gebied van de uitzendmarkt en weet daarnaast goed wat er speelt onder starters op de arbeidsmarkt. Jose’s grote betrokkenheid en haar oprechte interesse in de mensen waar zij mee werkt maken dat zij interessante inzichten weet te bieden.

jose.bokhorst@walterspeople.nl

Publicaties:

- AllesoverHR: Geharmoniseerde cao's voor uitzendkrachten.

- RTLNieuws: Bedrijven azen op studenten, diploma niet noodzakelijk.

- BNR: Bedrijven wedijveren om studenten binnen te harken.

Regionaal

Pim van der Groen - Noord-Brabant

Na het afronden van zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte Pim van der Groen (1968) een aantal jaren als organisatieadviseur. Vervolgens zette hij de stap naar een Oostenrijkse executive search organisatie in Amsterdam en in 2002 begon hij bij Robert Walters. Hier kon hij zijn jarenlang gekoesterde internationale ambitie waarmaken door als senior consultant in Auckland (Nieuw Zeeland) te gaan werken. De passie voor het vak bracht hem in 2006 naar Eindhoven, waar hij het kantoor van Robert Walters heeft opgezet.

Zijn specialisme weerspiegelt de innovatieve en ondernemende bedrijfscultuur in Zuid-Nederland, en Pim heeft op het gebied van executive search een trackrecord opgebouwd bij diverse internationale handelsorganisaties en technologiebedrijven.

pim.vandergroen@robertwalters.com

Publicaties:

- Eindhovens Dagblad: Spanjaard en Zuid-Afrikaan komen voor baan in financiële sector naar Eindhoven.

- Accountantweek: Assistent Accountant meestgezochte finance profiel regio Eindhoven.

Annemieke Peskens - Zuid-Holland

Annemieke Peskens (1977) behaalde na het afronden van de Hotelschool een Bachelor Marketing & Communicatie. Na haar studie doorliep ze een tweejarig traineeship bij Facilicom, waarna ze bij Axxicom uitzendbureau doorgegroeide tot manager regio Groot-Rijnmond. In 2005 heeft Annemieke de stap naar werving & selectie gezet. Ze bouwde voor een internationale recruitmentorganisatie vanaf nul de divisie Procurement & Supply Chain in Rotterdam op. In 2009 begon zij bij Robert Walters en sinds 2014 is zij eindverantwoordelijk voor kantoor Rotterdam. 

Annemieke is gespecialiseerd in de werving & selectie van senior finance posities. Haar passie ligt in het verbinden van mensen. Haar oprechtheid, nieuwsgierigheid en drive hebben geleid tot diverse zeer succesvolle bemiddelingen. 

annemieke.peskens@robertwalters.com

Publicaties:

- Executive finance: Wat zegt u nu?

Wearefinance: Arbeidsmarkt- en salarisontwikkelingen.

- CMweb: Strijden om controllers: 'De war for talent is echt begonnen'.

Search the latest legal jobs

Salary Survey 

Read more »

Innovation in recruitment 

Read more »

De waarde van een RC-titel  

Read more »

Volg ons op social media