Ons trainingsaanbod

Hier lees je alles over ons uitgebreide trainingsaanbod voor recruitment consultants. Van een onboarding programma tot een managementtraining: bij Robert Walters staat jouw ontwikkeling centraal. 

colleagues learning

Onboarding programma

Doel: nieuwe medewerkers beter en sneller op weg helpen en helpen de organisatie te leren kennen

Duur: 3 dagen

Voor wie? alle nieuwe werknemers

Tijdens het driedaagse onboarding programma leren nieuwe werknemers de organisatie kennen. De eerste twee dagen van het programma zijn collectief en worden gevolgd door alle nieuwe werknemers van zowel Robert Walters als Walters People. Of je nu aan de slag gaat als recruitment manager, startende recruitment consultant of Robert Walters komt versterken in een ondersteunende functie binnen marketing of HR, dankzij het onboarding programma beleef jij direct een vliegende start. Behalve een algemene introductie over Robert Walters en het reilen en zeilen van de organisatie, wordt er ook stilgestaan bij de beginselen van het recruitmentvak en van jouw specialisatie. Het programma bestaat uit inspirerende presentaties, praktische trainingen en leuke teambuilding activiteiten. Het onboarding programma zorgt ervoor dat nieuwe werknemers zich direct thuisvoelen binnen de organisatie. 

 

 

Sales traineeship

Doel: professionele vaardigheden ontwikkelen

Duur: 3 maanden, maandelijkse sessies

Voor wie? starters met maximaal één jaar werkervaring

Na afronding van het onboarding programma, start je als kersverse sales trainee met het drie maanden durende sales traineeship. Naast de begeleiding die je ontvangt van je manager, word je ter ondersteuning ook gekoppeld aan een buddy. Dit is in de meeste gevallen een meer ervaren collega, die jou begeleidt tijdens je dagelijkse taken en al je brandende vragen kan beantwoorden. Daarnaast krijg je toegang tot de ‘sales trainee community’, een online gemeenschap waarin sales trainees onderling documenten kunnen delen en elkaar kunnen helpen. Tijdens de maandelijkse workshops en trainingsessies die plaatsvinden op verschillende Robert Walters kantoren in Nederland ligt de focus op kandidaten. Gedurende iedere stap in het proces ben je bezig met het opbouwen en onderhouden van waardevolle relaties met kandidaten, om zo jouw eigen portefeuille samen te stellen.  

Laura Elbers vertelt over haar Sales Traineeship

giving a trianing

Consultant Masterclass

Doel: het volledige recruitmentproces leren beheersen

Duur: 3 maanden, wekelijkse sessies

Voor wie? startende consultants

In de consultant masterclass leer je alle ins en outs van het recruitmentvak. Tijdens een periode van drie maanden woon je wekelijks een trainingsdag bij, waarbij je leert om zowel klanten als kandidaten nog beter van dienst te zijn. Je leert alle elementen van de ‘recruitment funnel’ beheersen: van het benaderen van potentiële klanten en kandidaten, tot het onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden. Alle sessies worden intern gegeven door managing consultants, managers en directors van Robert Walters. Naast persoonlijke ontwikkeling wordt er aandacht besteed aan allerlei praktische zaken, zoals het efficiënt inzetten van digitale recruitmenttools, time management, het gebruiken van meeting templates en telefonisch communiceren met klanten. 

Mark de Krom vertelt over wat hij geleerd heeft in de consultant masterclass

Post Masterclass

Doel: voorbereiden op een functie als recruitment consultant

Duur: 3 maanden, wekelijkse sessies

Voor wie? recruitment consultants die een jaar in dienst zijn

Na een jaar ervaring op te hebben gedaan als recruitment consultant, ben je klaar om de post masterclass te volgen. Tijdens dit intensieve trainingsprogramma ligt de focus op jou als individu en werk je hard aan je persoonlijke ontwikkeling. In kleine groepen van vier maak je een verdiepingsslag binnen je vakgebied en leer je jouw persoonlijke kwaliteiten en authenticiteit nog beter in te zetten binnen je functie. Zo wordt er aandacht besteed aan je persoonlijke pitch, samenwerken, onderhandelen, communicatievaardigheden en procesevaluatie. Het programma van de post masterclass bestaat uit zowel interne als externe trainingen. Na het volgen van de post masterclass ben je in staat om klanten als gelijke businesspartner te adviseren en kun je kandidaten nog beter ondersteunen tijdens hun zoektocht.

 

explaining ideas

Senior Training

Doel: voorbereiden op een functie als senior consultant

Duur: 6 maanden, 7 sessies

Voor wie? consultants die zich kwalificeren voor een senior functie

De senior training stelt recruitment consultants in staat zich verder te ontwikkelen tot een senior positie. De trainingen van het senior traject worden gegeven door senior managers en directors van Robert Walters, en bieden verdieping op het gebied van zowel recruitment als professionele en persoonlijke ontwikkeling. De maandelijkse interne sessies worden aangevuld met een aantal externe trainingen. Tijdens deze trainingen ontwikkel je leiderschapsvaardigheden, om je te helpen met het opleiden en begeleiden van jouw team. Het senior traject wordt feestelijk afgesloten door een tweedaagse training die onder andere wordt gegeven door de directeur van de Benelux. Na afronding van het senior traject ben je een expert binnen je vakgebied en kun je deze kennis gebruiken om klanten en kandidaten op hoog niveau te adviseren, en jouw eigen team aan de sturen. 

Mathijs Helderman volgde beide masterclass trainingen. Hij vertelt hoe deze trainingen hem hielpen zich binnen een half jaar te kwalificeren voor het Senior Traject. 

Management Development

Doel: managementvaardigheden ontwikkelen

Duur: 6 maanden, maandelijkse sessies

Voor wie? managing consultants

Tijdens dit programma worden senior consultants voorbereid op een managementfunctie. De trainingen helpen je om jouw management vaardigheden verder te ontwikkelen. De focus tijdens het management development programma ligt op sessies met externe experttrainers, aangevuld met interne trainingen van directors. Gedurende een periode van zes maanden werk je aan een project waarbij je een concreet verbeteringsvoorstel ontwikkelt voor de organisatie. Deze presenteer je aan het eind van de training aan het MT. Na het management development programma doorlopen te hebben, kunnen senior managers en associate directors naar behoefte een beroep doen op aanvullende individuele coachingsessies, of trainingsessies op teamniveau. Zo blijven ook managing consultants hun leiderschapsskills continu verbeteren. 

Meer weten? 

Wil je meer lezen over werken als recruitment consultant bij Robert Walters? Bekijk onze Werken Bij pagina. Daar leggen we je alles uit over onze trainingsprogramma's en kun je lezen over de ervaringen van onze consultants. Je kunt ook onze recruitment consultant vacatures bekijken.