Interim juristen winnen aan populariteit

3 people stairs

De vraag naar interim juristen is de laatste jaren gestegen. Zowel in het bedrijfsleven als in het notariaat en de advocatuur winnen ze aan populariteit. Ook het aanbod van interim juristen neemt gestaag toe, ziet Thomas van Vliet – senior consultant interim solutions bij Robert Walters’ legal team. Van Vliet vertelt meer over deze ontwikkelingen in het julinummer van Mr., magazine voor juristen. 

Breed inzetbaar of juist specialist

Van Vliet ziet verschillende ontwikkelingen in de markt, die ertoe leiden dat organisaties steeds meer behoefte hebben aan interim juristen. De krappe arbeidsmarkt maakt het lastig om openstaande vacatures voor advocaten en notarissen snel te vervullen – een interim jurist kan dan uitkomst bieden. Ook in het bedrijfsleven neemt de vraag naar interim juristen toe, merkt Van Vliet. Waar kleine organisaties op zoek zijn naar een breed inzetbare legal counsel, hebben multinationals juist behoefte aan specialisten. Vooral specialisten op het gebied van contractrecht zijn in trek. 

Technologische kennis een pre

Ten gevolge van de krappe arbeidsmarkt, is het voor recruiters zaak om zelf actief op zoek te gaan naar potentiële kandidaten. Van Vliet merkt op dat organisaties vragen om  proactieve, pragmatische juristen met veel kennis van actuele ontwikkelingen, met name op het gebied van technologische innovaties. Organisaties zijn nog druk bezig met het in kaart brengen van nieuwe ontwikkelingen als artificial intelligence, en weten nog niet goed hoe zij soortgelijke innovaties kunnen benutten – een legal counsel met up-to-date kennis kan hen hierbij ondersteunen. 

Steeds jonger de overstap maken

Naast de vraag naar interim juristen, neemt ook het aanbod gestaag toe. Volgens Van Vliet maken juristen steeds jonger de keuze om als zelfstandige aan de slag te gaan. Vorig jaar was bijna de helft van de startende interim juristen tussen de dertig en de veertig jaar, en hadden ze gemiddeld vijf tot negen jaar ervaring. Een mogelijke reden voor deze vroegtijdige overstap is de goede arbeidsmarkt, die ervoor zorgt dat jonge juristen de stap naar interim sneller durven maken. 

Anticiperen 

Van Vliet adviseert organisaties om al voordat  de behoefte aan nieuwe kandidaten ontstaat, oriëntatiegesprekken aan te gaan met beschikbare juristen. Door alvast contacten te leggen en potentiële kandidaten achter de hand te hebben, kan er snel geschakeld worden wanneer er wel een vacature te vervullen valt.

Meer informatie

Wil je meer weten over interimmers in de juridische sector? Lees dan hier het gehele artikel.

Recruitment advies 

»

Salary Survey 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»