nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Interim Management

Interim managers vormen de ruggengraat van een organisatie in tijden van verandering. Een interim professional vervult een dringende managementbehoefte, versterkt een project of biedt een nieuwe richting en kritisch leiderschap. Wij zorgen voor de juiste interim professional op de juiste plek. Onze op maat gemaakte managementoplossingen stimuleren bedrijfsgroei en resulteren in meetbare en duurzame ROI.

Soms heb je gewoon een game changer nodig

Gaat jouw bedrijf op het moment door een periode van verandering? Onze interim professionals kunnen vacatures overbruggen, projecten ondersteunen, herstructureringen doorvoeren en de invoering van nieuwe processen en technologieën begeleiden. In hun tijdelijke rol kunnen interim managers zorgen voor nieuwe inzichten en bijdragen aan kritisch leiderschap. Onze ervaring en diepgaande kennis van jouw sector garanderen dat we de juiste interim manager vinden die meteen aan de slag kan. Wij brengen jouw verhaal in kaart en verbinden jou met ervaren interim professionals die klaar staan om jou bedrijf vooruit te helpen.

Vertrouwde partner van +11.000 bedrijven

 • Technische Universiteit Eindhoven
 • Fontys
 • Kentalis
 • Dichterbij

Waarom gebruik maken van een interim manager?

De vraag naar interim managers was nog nooit zo groot. Steeds meer bedrijven zien de positieve impact die bereikt kan worden door gebruik te maken van interim professionals tegen relatief lage kosten. Interim professionals kunnen van grote tactische waarde zijn voor jouw bedrijf. Daarom worden zij niet alleen gezien als kortetermijnoplossing, maar als strategische inzet van externe epertise op flexibele basis.Europese leider in interim recruitmentAls Europees marktleider in interim management recruitment combineren wij de kracht van een internationale organisatie met de expertise van onze lokale teams. Wij bieden je een flexibele oplossing voor periodes van verandering, crisis, groei of internationale uitbreiding.
 

Interactive Map

Bouw samen met ons aan een stevig track record

We zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van interim professionals binnen accounting & finance, banking, legal, HR, tax & treasury en de publieke sector. Een interimmer kan de oplossing zijn voor bedrijven die voor uitdagingen staan zoals een verandering van strategie, snelle groei, een tijdelijk project, een fusie of overname, business proces re-engineering of een reorganisatie. Ons netwerk bestaat uit zowel gespecialiseerde interim professionals als generalisten, verspreid over heel Nederland. Bedrijven van groot tot klein vertrouwen al tientallen jaren op ons voor het vinden van de juiste interim professional.


De voordelen van onze interim recruitment service


Heb je een urgente uitdaging of wil je snel slagen maken in een groot project? Interim managers zijn razendsnel up en running en hebben ervaring met complexe projecten, waardoor zij direct meerwaarde bieden.


Door de inzet van interim professionals kun je als organisatie snel inspelen op interne of externe veranderingen. Vaak kunnen interim professionals al binnen zeer korte tijd starten om een gespecialiseerd project uit te voeren, of om een afwezige manager te vervangen. 


Interim professionals beschikken vaak over gespecialiseerde kennis en vaardigheden waar een bedrijf tijdelijk behoefte aan heeft maar niet intern over beschikt. Zo kunnen interimmers ingezet worden voor het implementeren van nieuwe technologieën of het voldoen aan nieuwe wetgeving.


Als buitenstaanders kunnen interim professionals je helpen om je bedrijfsprocessen met nieuwe ogen te bekijken. Ze kunnen sterktes en zwaktes in kaart brengen, en processen stroomlijnen.


Gaat jouw bedrijf door een periode van grote veranderingen, zoals een reorganisatie of een overname? Een ervaren tijdelijke manager kan dit proces ondersteunen zodat het bestaande managementteam zich kan blijven focussen op de dagelijkse gang van zaken.


een interim professional kan in kaart brengen welke kennis en expertise ontbreekt binnen een afdeling, en je helpen om je medewerkers hierin te trainen. Zo heeft je bedrijf ook na de interim periode nog profijt van de meegebrachte expertise.

Ons verhaal is gebaseerd op feiten

 • 9

  Landen die interim management aanbieden

 • 30,000

  Interim managers die wij aan een opdracht geholpen hebben

 • 900

  Ingevulde interim management opdrachten

 • 85%

  Van de interim professionals beveelt ons aan

2024 Europees interim management market report

Ons Europees Interim Management Market Report biedt een uitgebreid overzicht van de internationale interim management markt, inzicht in de ambities en drijfveren van interim managers, en een overzicht van de huidige interimtarieven in Nederland, Belgi, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk

Maak kennis met onze interim recruitment experts

Dave Duim

Dave Duim

Banking & Financial Services Interim

Met zijn relevante finance ervaring in de financiële sector en zijn oplossingsgerichte benadering, is Dave een sterke inhoudelijke sparringpartner.

Thomas van Vliet

Thomas van Vliet

Legal Interim

Thomas heeft een juridische achtergrond, mensenkennis en commercieel inzicht. Deze unieke combinatie maakt hem een gewaardeerd sparringpartner.

Charlotte Evers

Charlotte Evers

HR Interim

Charlotte's jarenlange recruitmentervaring in verschillende vakgebieden zorgt ervoor dat zij voor elke uitdaging een oplossing weet.

Laten we kijken hoe de interim professionals in ons netwerk jou kunnen helpen

De scope en het uurtarief van een interim transitiemanager

Steeds meer organisaties huren een transitiemanager in die verantwoordelijk is voor een of meerdere interne transities. Maar wat doet een transitiemanager precies? Wat voor skills moet een transitiemanager beheren en wat is het gemiddelde uurtarief van een transitiemanager? Roald Keijzers bemiddelt

Lees meer

Grote vraag naar interim finance professionals door complexe uitdagingen

Finance afdelingen krijgen de komende jaren met complexe uitdagingen te maken, onder andere door de toenemende regelgeving op het gebied van financiële rapportages. “Voor deze projecten is diepgaande kennis en expertise nodig, die meestal extern gezocht moet worden'', merkt Luuk de Haas, managing co

Lees meer

Hét succesrecept voor het inhuren van interim professionals

Een interim professional is een tijdelijke kracht die organisaties kan ondersteunen bij projecten of in het geval van personeelsuitval of speciaal verlof. Een interimmer brengt de nodige ervaring met zich mee en kijkt met een frisse blik naar processen binnen de organisatie. Interim recruitment mana

Lees meer

FAQ

Door de jaren heen hebben wij een hechte band met ons netwerk van interim managers opgebouwd en veel positieve referenties ontvangen van onze opdrachtgevers. Wij hanteren een grondig selectieproces om ervoor te zorgen dat wij hooggekwalificeerde interim managers aandragen met aantoonbare ervaring en een sterk track record. Ook onderhouden wij gedurende de opdracht nauw contact met zowel opdrachtgever als interim professional, zodat we zeker zijn dat iedereen tevreden is over het verloop van de opdracht.

Dit hangt af van de vereisten van jouw project en de beschikbaarheid van gekwalificeerde interim professionals. Wij streven ernaar om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen waardoor we jou in de meeste gevallen binnen twee weken kunnen voorzien van de juiste interim professional.

Door gebruik te maken van de service van Robert Walters profiteer je van een groot bestaand netwerk van gekwalificeerde en gewaardeerde interim professionals. Daarnaast kunnen we je advies geven over de benodigde vaardigheden van de interim professional. Tot slot, het proces: wij nemen het hele proces van selectie tot inhuur over. Zo kun jij je focussen op jouw dagelijkse werkzaamheden terwijl wij de beste interim manager voor je vinden.

Interim managers vormen geen concurrentie voor vaste medewerkers. Interimmers hebben een bewuste keuze gemaakt om op interimbasis ingeschakeld te worden voor specifieke projecten of tijdelijke vervanging.

Interim managers brengen waardevolle ervaring en kennis mee. Doordat zij in veel verschillende omgevingen gewerkt hebben zorgen zij voor vernieuwende strategische perspectieven. Zij kunnen inspirerend leiderschap brengen in tijden van verandering en een positieve impact hebben op de ontwikkeling van vaste medewerkers..

Ons Europees interim market report geeft een overzicht van de interim management tarieven binnen onze expertise weer. Je kan het report hier gratis downloaden.

Salaris benchmarks op maat

Op basis van interne en externe data en de expertise van onze recruiters, stellen wij op maat gemaakte overzichten samen van de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden die nodig zijn om talent binnen een specifiek vakgebied aan te trekken.