nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Salary Survey Nederland 2024

Raadpleeg het meest uitgebreide overzicht van salarissen en wervingstrends in jouw branche

Krijg inzicht in jouw branche: De salarisgids voor werving en banen in Nederland in 2024

De Nederlandse arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, en wij hebben de kennis van binnenuit. We helpen je niet alleen om bij te blijven – we zorgen ervoor dat je een stap voor blijft.

Onze salary survey is jouw ultieme gids over de ontwikkelingen in jouw sector. We voorzien je van feiten en analyses om gedurfde beslissingen te nemen, de volgende stappen in je carrière te zetten en je concurrentie te slim af te zijn bij het aantrekken en behouden van talent.

We bieden salaris- en marktinzichten voor vaste, tijdelijke en interim posities in Nederland in verschillende vakgebieden. Dit doen we vanuit onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Zie onze expertise in de sectie hieronder.

Kennis is macht

Onze salary survey is gebaseerd op actuele marktgegevens, analyses en inzichten en onthult de laatste trends in jouw sector:

 • Trendsoverzicht
 • Veelgevraagde vaardigheden
 • Salarisverwachtingen

 

We geven jou de tools om sectoren, functies en statistieken die voor jou van belang zijn onder de loep te nemen. Of je nu op zoek bent naar wereldwijde perspectieven, nationale kennis of lokale info - je vindt het in onze salary survey.

Marktupdate 2024

De economische groei lijkt in 2024 af te vlakken vanwege lokale politieke omstandigheden enerzijds en globale omstandigheden anderzijds. Hierdoor worden organisaties terughoudender met het aannemen van nieuwe werknemers, wat leidt tot minder vacatures. Daarnaast hebben werknemers met tijdelijke contracten – vooral afgestudeerden – minder kans op een vast contract. Als gevolg hiervan zal de arbeidsmarkt in 2024 meer in balans zijn en niet langer extreem krap.  

De vraag naar interim professionals blijft in 2024 hoog en neemt waarschijnlijk toe binnen de sectoren Retail en Banking & Financial Services. Ook het aantal interim professionals stijgt, omdat het een aantrekkelijk idee is dat je veel kunt verdienen als freelancer. De kans is klein dat het inkomen van vaste werknemers in 2024 stijgt, aangezien de meeste van hen in 2023 al loonsverhogingen kregen als gevolg van inflatie. Dit geldt vooral voor de publieke sector, omdat veel onderhandelingen over de salarisniveaus in 2024 al in 2023 zijn afgerond.  

Ontwikkelingsmogelijkheden, werken op afstand en flexibiliteit blijven in 2024 belangrijke factoren om werknemers aan te trekken, vooral jonge professionals. De babyboomers lijken de enige leeftijdsgroep te zijn die minder waarde hecht aan flexibel werken. Ten slotte wordt diversiteit op de werkvloer belangrijker. Steeds meer organisaties stellen diversiteitsquota in voor hun personeel, wat een behoorlijke impact heeft op hun wervingsprocessen.

Krijg direct toegang

Onze salary survey is gemakkelijk te gebruiken, of je nu op kantoor, thuis of onderweg bent. Vul dit formulier in en krijg onmiddellijk toegang.

Belangrijkste inzichten in salaris en verloning in Nederland 

SS Blocks

%

van de bedrijven geeft loonsverhoging in 2024

%

van de professionals is op zoek naar een nieuwe baan in 2024

1.6 jaar

gemiddelde duur dat professionals bij een werkgever blijven

%

van de professionals heeft vertrouwen in de baankansen in zijn sector

%

van de professionals verwacht loonsverhoging in 2024

Voor professionals     

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of je wilt voorbereiden op jouw jaarlijkse evaluatie, de Salary Survey biedt de nodige informatie om te krijgen wat je verdient.

Voor werkgevers

Of je nu op zoek bent naar nieuwe medewerkers, of focust op de retentie van je huidige werknemers, de Salary Survey geeft je de handvaten die je nodig hebt om vooruit te denken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 • Waarom gebruik maken van een salarisgids?
  Als je wilt weten wat een redelijk salaris is voor de functie en de sector waarin je werkt of waarin je overweegt te gaan werken, gebruik dan onze Salarisgids om het gemiddelde salaris te ontdekken voor iemand met een vergelijkbaar ervaringsniveau. Zo krijg je een duidelijk beeld van je salarispotentieel.
 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een salarisbenchmarking gids?
  Of u nu een loonsverhoging, promotie of bonus verwacht, met een salarisgids kunt u accurate salarisgemiddelden bekijken en jouw salaris vergelijken met andere professionals in uw sector. Met deze betrouwbare salarisinformatie kunt u precies vaststellen hoeveel u zou moeten verdienen, zodat u zich kunt voorbereiden op de loononderhandelingen bij uw volgende beoordelingsgesprek.
 • Wat is het beste moment om over mijn salaris te onderhandelen?
  Salarisbeoordelingen vinden vaak plaats tijdens de jaarlijkse en halfjaarlijkse evaluatiegesprekken. Vind je dat je prestaties en inspanningen van het afgelopen jaar beloond moeten worden? Gebruik dan de eindejaarsperiode om je voor te bereiden om over je salaris te onderhandelen tijdens je beoordeling in januari. Bovendien is het het hele jaar door belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je waard bent.
 • Wat is het salarisbenchmarking proces en waarom is het belangrijk?
  Het salarisbenchmarkingproces omvat het vergelijken van salarissen op de markt en levert een loonvork en -gemiddelde voor een bepaalde rol. Dit kan werkgevers helpen bij de beslissing over salarissen of bonussen tijdens beoordelingsperiodes of bij het aannemen van een nieuwe medewerker. Het benchmarkingproces is essentieel voor het beoordelen en vergelijken van loon- en compensatiepakketten ten opzichte van de markt en die van concurrenten. Het vergelijken van lonen en vergoedingen kan ook een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden door het behouden en aantrekken van toptalent en het verbeteren van de reputatie van een organisatie.
 • Hoe doe je aan salarisvergelijking?
  In samenwerking met een gespecialiseerde gegevensverzamelaar biedt een benchmarking tool een volledig overzicht van salarisbereiken en gemiddelden op basis van locatie, ervaringsniveau en meer. Je kunt de meest recente salarisvorken en gemiddelden bekijken in onze salarisgids voor 2024.
 • Hoe moeten werkgevers de lonen en vergoedingen van werknemers evalueren tijdens beoordelingsgesprekken?
  Beoordelingen van salarissen en bonussen vinden vaak plaats tijdens de jaarlijkse en halfjaarlijkse evaluatiegesprekken. In combinatie met de prestatiebeoordeling kun je een salarisbenchmarkingstool gebruiken. De tool geeft inzicht in markttrends en vaardigheden die veel gevraagd worden. Gebruik prestatiebeoordelingen om te zien waar de werknemer past ten opzichte van de externe arbeidsmarkt en voorkom het verlies van veelgevraagd talent door doeltreffende belonings- en compensatiestrategieën.

Recruitmentadvies

Alles bekijken

Carrièreadvies

Alles bekijken

Waar zijn al die financials toch gebleven?

Een waslijst met vereisten opstellen om een nieuwe medewerker voor je finance afdeling te vinden, gaat je niet ver brengen. Zeker bij het werven van financiële professionals moeten werkgevers bereid zijn om harde eisen te schrappen, zich aan te passen aan de sollicitant en het salarisaanbod omhoog t

Lees meer

ESG specialist Hasib Sharifzada: ‘Mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas’  

ESG (Environment, Social & Governance) en de implementatie van Europese richtlijnen voor CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directives) staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit betekent dat er genoeg kansen zijn voor professionals die zich in dit specialisme willen verdiepen. Juriste

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.