Podcast: Stijgende lijn in vacatures voor controllers zet zich voort in september

De stijgende lijn die in juni en juli te zien was in het aantal vacatures voor controllers, heeft zich voortgezet in september. Dit is te zien in een analyse die Robert Walters maakte met gebruik van Jobfeed. Rob Steur, specialist in de bemiddeling van controllers, verklaart de bevindingen in de eerste Nederlandstalige editie van onze internationale podcastserie Talent Talk.

Beluister de podcast hieronder:

 

Begin dit jaar was er nog sprake van een piek in de vraag naar controllers. Vooral de vraag naar business controllers rees in januari en februari de pan uit, rapporteerden wij vorige maand. Nadat de coronacrisis een streep door een groot deel van die vacatures zette, was er een herstel te zien vanaf juni en juli.

Rob Steur: “In juni en juli zagen we dat een deel van de functies, die ‘on hold’ waren gezet naar aanleiding van de crisis, weer werden uitgezet. Augustus is van origine een maand die vanwege de vakantieperiode een dip laat zien, zo ook dit jaar. In september zien we absoluut een stijgende lijn, in interim opdrachten en vooral in vaste vacatures.”

Rob Steur gaat in de podcast ook verder in op de gematigde daling in de vraag naar financial controllers, de crisisbestendigheid van de business controller en de soft skills die essentieel zijn voor controllers. 

 

Meer informatie

Vragen? Neem contact op via netherlands@robertwalters.com of lees meer over controllers.

Aflevering beluisteren:

Controllers 

»

Carrière advies 

»

Webinars 

»