nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Financiële professionals veranderen op grote schaal van baan

Het tekort aan financials loopt al jaren op en bereikte tijdens de coronapandemie een hoogtepunt. Maar ook na de pandemie hield de krapte aan, waardoor financials steeds zelfverzekerder werden over hun positie op de arbeidsmarkt. Hierdoor kijken zij nu volop om zich heen, ondanks de economische onzekerheid waarin we verkeren. Nienke Sterk, recruitment consultant finance, licht toe wat deze switchingsbereidheid betekent voor zowel werknemers als werkgevers. 

Finance professionals kijken verder

Begin 2022 zat de arbeidsmarkt behoorlijk dicht, maar nu ziet Sterk dat steeds meer financials op zoek gaan naar een andere baan. 'Daar hebben ze genoeg redenen voor. De economie is weer open, de arbeidsmarkt is op dit moment nog gunstig en de salarissen zijn torenhoog. Het perfecte moment om te switchen', vindt Sterk. Vooral de mediors wisselen, aangezien zij op een punt in hun carrière staan dat zij snel stappen willen maken. Een overstap – in combinatie met een flinke salarisstijging – kan de ontwikkeling van mediors versnellen. Daarnaast zijn zij bij werkgevers de meest gewilde groep financials. 'Ze hebben al de nodige ervaring, zijn fris en energiek, en zijn flexibel als het aankomt op hun werkwijze’, aldus Sterk.

Iets minder druk op werkgevers

De beweging onder finance professionals zorgt ervoor dat organisaties iets meer ademruimte hebben om aan die felbegeerde financial te komen. Maar dit betekent niet dat werkgevers rustig achterover kunnen leunen. De vraag is nog steeds enorm, bij zowel start-ups, het mkb als corporates. 'Nu er een recessie nadert, zijn financiële professionals hard nodig om ervoor te zorgen dat organisaties financieel sterk blijven. Dit maakt financials nog gewilder dan in 2022. Tel daarbij op dat het tekort aan finance kandidaten al jaren toeneemt. Het gaat dus nog lang duren voordat de druk van de ketel is', concludeert Sterk.

Salaris belangrijkste drijfveer voor switch

Opvallend vindt Sterk dat het salaris momenteel de belangrijkste reden voor financiële professionals is om voor een nieuwe baan te gaan. ‘De voorgaande jaren lag de focus van kandidaten vooral op secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ontwikkelingsmogelijkheden en bedrijfscultuur. Nu stijgen de salarissen voor overstappers zo hard dat zelfs de honkvaste financials om zich heen gaan kijken. Daar moeten werkgevers op inspelen. Finance kandidaten switchen niet meer voor een lager loon, ook al kunnen ze meer leren in een nieuwe functie. In sommige gevallen stappen ze wel over voor een soortgelijk salaris, als de baan zelf genoeg meerwaarde biedt'. 

Sterk ziet dat financials het steeds belangrijker vinden dat hun werk hen voldoening geeft, ze moeten er energie van krijgen. ‘Benadruk tijdens sollicitatiegesprekken wat de baan inhoudelijk onderscheidend maakt', adviseert Sterk. Kandidaten bekijken dus vooral of het werk goed betaald én leuk is, en daar moeten werkgevers zich bewust van zijn. 'Financials verkeren in een enorme luxepositie in 2023, en dat zien ze nu zelf ook in'. 

Meer informatie

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van finance professionals? Neem dan contact op met Nienke Sterk via 020 644 4655 of via nienke.sterk@robertwalters.com

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Nieuwe wetgeving leidt tot run op IT risk professionals

Op 1 januari 2025 treedt de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om de digitale weerbaarheid van financiële ondernemingen in de Europese Unie te vergroten. Hoewel de inwerkingtreding van DORA nog even op zich laat wachten, is er nu al een toename

Lees meer

Update interim recruitmentmarkt: ‘’De vraag vanuit scale-ups neemt toe’’

De arbeidsmarkt voor interim professionals is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Wat er ook gebeurt, er zal altijd behoefte zijn aan tijdelijke krachten ter opvulling van verlof of projecten. Toch zien consultants Thomas van Vliet (legal specialist) en Mearg Tafla (finance specialist) dat de

Lees meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers. “Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het o

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.