nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Robert Walters Academy maakt werving en selectie meetbaar

Dagelijks spreken de consultants van Robert Walters tientallen kandidaten die op zoek zijn naar een baan in finance of business support. Diploma’s en referenties worden gecheckt, en met elke kandidaat wordt een persoonlijk gesprek op kantoor gevoerd. Maar hoe kan Robert Walters nu checken of een kandidaat écht geschikt is? En hoe kunnen de recruitment consultants nog sneller de beste kandidaat vinden voor elke vacature?

De oplossing voor Robert Walters lag – als eerste uitzendorganisatie in de branche – in het afnemen van een niveautoets vóórdat een kandidaat wordt voorgesteld bij een opdrachtgever. Een win-win-win situatie voor zowel de opdrachtgevers, de kandidaten als Robert Walters zelf. Robert Walters maakt hiervoor gebuikt van Totara Learn, een online learning platform van Courseware.

Vanessa Jansen, Talent Acquisition & Development Manager bij Robert Walters, werd door Courseware geïnterviewd over hoe de Robert Walters Academy het mogelijk maakt om altijd een 100 procent match te vinden. 

Robert Walters Academy

Vóór de komst van de Robert Walters Academy – nu twee jaar geleden – werd het kennisniveau van de kandidaten niet getoetst. Uit gesprekken en eerdere werkervaring moest blijken of een kandidaat 100 procent geschikt was voor een functie of niet. Vanessa: “Ondanks jarenlange ervaring én kennis van de markt was dat best een uitdaging voor onze consultants. Onze opdrachtgevers vragen om specifieke kennis, maar hoe weet je nu of iemand die kennis écht heeft?”

Het antwoord op die vraag bleek eenvoudig: het niveau van de kandidaat moet getoetst worden op specifieke kennis en vaardigheden, zoals Engels en boekhoudkunde. Vanessa: “De uitslag van een toets ondersteunt op een objectieve manier de selectie van een kandidaat. We bespreken de resultaten altijd met de opdrachtgever. Zo weten zij zeker dat de kandidaat voldoet aan het plaatje dat ze zoeken. Tegelijkertijd weet de kandidaat dat hij over de juiste vaardigheden beschikt en kan zo zelfverzekerd aan de baan beginnen”.

Bovendien kan Robert Walters door het afnemen van de toetsen zijn belofte van snelheid en kwaliteit waarmaken. Vanessa: “Door de niveautoetsen hebben we nu nog sneller in beeld wat een kandidaat te bieden heeft én kunnen we zijn of haar ‘geschiktheid’ goed onderbouwen”. Robert Walters is met deze manier van selectie een pionier binnen de uitzendbranche. 

Het online platform

Het mes van de Robert Walters Academy snijdt aan twee kanten: aan de ene kant wordt het niveau getoetst en aan de andere kant worden gecertificeerde trainingen en opleidingen, in de vorm van e-learning, aangeboden. Vanessa: “Vóór de Academy gaven we klassikale workshops of inhouse trainingen aan kleine groepen kandidaten. Nu kan iedereen een opleiding volgen in zijn of haar eigen tempo. Ook is het aanbod nu véél groter en kunnen we dus beter voldoen aan de wensen van de kandidaten en de opdrachtgevers”.

Het vinden van het juiste systeem voor de Robert Walters Academy was niet eenvoudig. De keuze viel op Totara Learn - een veelzijdig leerportaal, waarin e-learning van externe aanbieders gemakkelijk geïmporteerd kunnen worden en waar grote groepen cursisten gebruik van kunnen maken. Robert Walters Academy is nu een volwaardig onderdeel van de organisatie.

Of de Academy de ambities van Robert Walters waarmaakt? Vanessa:“Absoluut, want waar we op hoopten is waar geworden: we kunnen nu écht zeggen waarom iemand wel of niet geschikt is voor een functie. We kunnen onderbouwd advies geven en op basis daarvan een plaatsing bij een opdrachtgever realiseren”. Dat het goed gaat, blijkt ook uit de groei van het aantal niveautoetsen. Van alleen Engels en boekhoudkunde is het systeem nu uitgebreid met 18 andere onderwerpen. Vanessa: “Naast dat we de resultaten van de toetsen bespreken met onze opdrachtgevers, doen we dat uiteraard ook met de kandidaten. Zodat zij ook weten wat goed gaat en wat beter kan. Als een kandidaat via ons aan de slag gaat, mag hij of zij kosteloos een opleiding of training in de Academy volgen”.

Robert Walters merkt dat het volgen van een gecertificeerde training of opleiding een meerwaarde is voor kandidaten om voor Robert Walters als uitzendorganisatie te kiezen. Vanessa: “Met een extra diploma op zak ontwikkelen ze zich tot specialist in hun vakgebied én krijgen ze vaker of sneller de kans om door te groeien binnen de organisatie waar ze op opdracht zitten”. Op dit moment volgen zo’n 75 medewerkers, die extern op een opdracht zitten, een opleiding. De meeste volgen een volwaardige opleiding om zich te verdiepen in een specialisme, maar er worden ook korte cursussen aangeboden op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling. Dertig mensen hebben inmiddels al een certificaat of diploma op zak.

De toekomst

Vanessa: “We blijven onszelf als recruitmentorganisatie ook ontwikkelen met de Academy. Zo kunnen we met het opleidingsaanbod nu ook beter inspelen op specifieke wensen. Onlangs kregen we bijvoorbeeld de vraag voor een opleiding in medische administratie. Die bieden we nu standaard aan en is ‘booming’”. Daarnaast staat de ontwikkeling van een app op het wensenlijstje voor de toekomst. Om kandidaten de mogelijkheid te bieden om de toets te maken waar èn wanneer ze maar willen.”

Meer informatie

Lees meer over de Robert Walters Academy en bekijk het actuele aanbod van trainingen en opleidingen. Wil je meer weten over het trainingsaanbod, of hoe wij het niveau van onze kandidaten testen? Neem contact op met Talent Acquisition & Development Manager Vanessa Jansen via vanessa.jansen@robertwalters.com of tel.  +31 (0) 20 644 465. Bekijk ook onze vacatures

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.