nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Dure nieuwkomer zorgt voor heibel op de werkvloer

 

 

De arbeidsmarkt is nog nooit zo krap geweest, waardoor werkgevers bereid zijn diep in de buidel te tasten om aan nieuwe werknemers te komen. Hierdoor verdient de nieuwkomer bijna net zo veel als de ervaren medewerker die al jaren in trouwe dienst is. Met alle consequenties van dien. Bokhorst: 'Het scheeftrekken van het salarishuis is een directe aanslag op het vertrouwen in de werkgever. Medewerkers raken gedemotiveerd en stappen zelfs op.'
 

Vooral organisaties waar met salarisschalen gewerkt wordt lopen tegen dit probleem aan. Ervaren medewerkers verdienen het maximale binnen hun schaal, en kunnen geen salarisverhoging krijgen binnen hun huidige functie. Bokhorst: 'En denk niet dat werknemers onderling niet over hun salaris praten. Dat doen ze namelijk wèl. Daardoor horen anderen in no time dat die nieuwe collega boven in de schaal is binnengekomen. Of dat hij misschien net iets minder verdient, maar wel een stuk minder verantwoordelijkheden krijgt.'

Meer informatie 

Lees het hele artikel met Jose Bokhorst in De Telegraaf. Meer informatie over alles wat er speelt op de arbeidsmarkt? Bekijk ons recruitmentadvies.

Share this:

Recruitment advies 

Salary Survey 

Share this article

Related Solutions

Sign up for job alerts
Salary Survey
Career Advice
Global Get In Touch

Global Lorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem IpsumLorem Ipsum Lorem Ipsum

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.