nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Finance in de publieke sector uitdagender dan ooit

Nieuwe wet- en regelgeving, het optimaal inzetten van overheidssubsidies en het uitvoeren van innovatieprojecten: finance professionals in de publieke sector hoeven zich nooit te vervelen. Thomas Boerefijn, manager finance recruitment, geeft per sector een overzicht van de uitdagingen waar finance professionals het komende jaar mee te maken krijgen.

 

Onderwijs: strategische investeringen

Het onderwijs heeft na de coronapandemie flinke subsidies gekregen om de kwaliteit van de sector te verbeteren. Boerefijn: ‘Deze budgetten moeten op een strategische manier ingezet worden, en dat is een vraagstuk waar de finance afdeling zich over buigt’. Daarnaast kampen scholen met de uitdagingen van alle tijden: het onderwijs future proof maken en het welbekende docententekort. 'Als financial kun je deze uitdagingen tackelen door uit te zoeken welke investeringen voor innovatief onderwijs zorgen, en door na te denken over een slim ingericht beloningssysteem voor docenten', concludeert Boerefijn.

Zorgsector: procesoptimalisatie

Ook in de zorg heeft de finance afdeling sinds corona te maken met een aantal veranderingen. 'Dankzij geoptimaliseerde zorgprocessen is er meer aandacht gekomen voor planning en budget; financials kunnen zich hierover ontfermen. Zij rekenen de effecten van beslissingen in de zorg door, en dat is essentieel', aldus Boerefijn.

Tijdens de coronapandemie werden vooral interimmers ingevlogen om deze vernieuwde zorgtrajecten soepel te laten verlopen. Nu ligt de aandacht juist op vaste aanstellingen, ziet Boerefijn. 'Ondertussen is duidelijk waar zorgproductie mist en moeten hier financiële verbeterplannen voor komen. Dat is geen kortetermijnwerk. Daarnaast is onlangs het zorgprestatiemodel live gegaan in de GGZ-sector, wat nieuwe rekenmethodieken en daarmee allerlei uitdagingen voor financials met zich meebrengt. Met beide ontwikkelingen zijn financials in de zorg - vooral binnen de GGZ - voorlopig wel zoet’.

Woningcorporaties: implementeren van nieuw beleid

Woningcorporaties krijgen binnenkort nieuwe afspraken vanuit de overheid voorgeschoteld met plannen voor woningbeleid. 'Het is aan de financial om uit te zoeken hoe deze afspraken nageleefd kunnen worden, en wat er met het bijbehorende budget gaat gebeuren', aldus Boerefijn. 'Daarom zijn woningbouwcorporaties vooral op zoek naar professionals die financieel zeer sterk zijn, adviserende vaardigheden beheersen én vastgoedkennis hebben'.

Daarnaast blijven financials druk met financiële aspecten van de woningnood, de Woningbouwimpuls en duurzaam bouwen. Boerefijn verwacht hierdoor ook meer werkgelegenheid bij energiebedrijven, specifiek voor business controllers, project controllers en financial controllers.

Publieke sector vooral baat bij stressbestendige financial

 IT-skills en stakeholdermanagement zijn twee vereisten voor financials waar publieke organisaties al jaren om vragen en die ook belangrijker worden. Er is echter één vereiste die er nu met kop en schouders bovenuit steekt: stressbestendigheid. 'Aan werk is geen gebrek: hun banen worden minimaal getroffen door een eventuele crisis', stelt Boerefijn. 'Maar alle ontwikkelingen die gaande zijn, zorgen wel voor flinke werkdruk. Het is dus essentieel dat je je hoofd koel kunt houden'.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De controller wil meer dan alleen salaris

Controllers zijn al jaren schaars en het tekort blijft toenemen. In het laatste kwartaal van 2023 lag het aantal vacatures voor controllers wederom 5% hoger dan in het kwartaal ervoor.* Om de gewilde finance professional binnen te hengelen, moeten bedrijven meer bieden dan een vette salarisstrook. R

Lees meer

Grote vraag naar interim finance professionals door complexe uitdagingen

Finance afdelingen krijgen de komende jaren met complexe uitdagingen te maken, onder andere door de toenemende regelgeving op het gebied van financiële rapportages. “Voor deze projecten is diepgaande kennis en expertise nodig, die meestal extern gezocht moet worden'', merkt Luuk de Haas, managing co

Lees meer

Finance recruitment in 2024 draait om ESG, digitalisering en persoonlijkheid

CFO’s en hiring managers krijgen het wederom niet makkelijk in 2024. Het tekort aan finance professionals is nog lang niet ingelopen. Om dit tekort in te dammen, moeten organisaties het over een andere wervingsboeg gooien. De finance afdeling moet futureproof gemaakt worden, of deze nou 20 man sterk

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.