nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Senior compliance talent aantrekken: drie tips voor jouw organisatie

Compliance – het voldoen aan wettelijke vereisten – is een belangrijk aspect voor financiële dienstverleners. Regelgeving wordt steeds complexer en de controle op naleving hiervan steeds strenger, waardoor de vraag naar ervaren compliance professionals stijgt. Nicky Zwolsman, gespecialiseerd in het bemiddelen van compliance specialisten, zet belangrijke tips op een rij waarmee organisaties deze professionals voor zich kunnen winnen. 

    Geef veel verantwoordelijkheid 

Zwolsman benadrukt dat het belangrijk is om ervaren compliance professionals veel verantwoordelijkheid te geven. Ze raadt aan om de relatief eenvoudige dossiers - waarmee bewezen kan worden of een organisatie de geldende wet- en regelgeving naleeft - aan junior compliance professionals te geven. ''De senior compliance professionals kunnen hierdoor de zwaardere dossiers oppakken. Dossiers worden steeds ingewikkelder vanwege complexer wordende wet- en regelgeving. Hierdoor is diepgaander onderzoek nodig, moet meer gedocumenteerd worden en wordt de doorlooptijd van een dossier langer. De meeste senior compliance professionals krijgen hier meer energie van dan wanneer zij meerdere, relatief simpele dossiers op één dag moeten doorakkeren'', aldus Zwolsman.

Bied goede arbeidsvoorwaarden aan

Compliance professionals bekommeren zich over gegevens verzamelen, onderzoeken en interpreteren. Hier is focus voor nodig. ''Daarom werken compliance professionals bij voorkeur regelmatig thuis'', ziet Zwolsman. ''Uiteraard hebben ook zij collega's nodig die hun dossiers tegenlezen, maar dit kan digitaal''. Daarnaast hechten veel compliance professionals relatief veel waarde aan een goed salaris. ''Veel senior compliance professionals hebben in het verleden bij een grootbank gewerkt, voor een goed salaris. Als zij vervolgens de overstap maken naar bijvoorbeeld een private equity bedrijf, bestaat de kans dat zij minder gaan verdienen. Lang niet iedere compliance professional maakt een overstap voor minder salaris, ongeacht het feit dat de switch waardevol is voor hun cv. Daarom raad ik aan om een salaris te bieden dat marktcomform is of zelfs hoger ligt dan bij de grootbanken'', adviseert Zwolsman.

Maak duidelijk wat je zoekt 

Er zijn genoeg compliance professionals op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar volgens Zwolsman is het voor organisaties lastig om de júiste compliance professional te vinden. ''Ik merk dat er momenteel veel behoefte is aan compliance professionals met kennis over een specifieke branche of over specifieke wetgeving. Veel compliance professionals beschikken over de basiskennis, maar niet over de specifieke kennis die nu noodzakelijk is''. Dit ziet Zwolsman ook terug bij haar opdrachtgevers. ''Organisaties ontvangen veel cv's van compliance professionals die niet ervaren genoeg zijn voor de functie. Als je in de vacature duidelijk maakt welke specifieke kennis je zoekt, solliciteert waarschijnlijk een kleinere, maar relevantere groep. Hierdoor hoef je minder cv's door te spitten en vergroot je de kans dat je uiteindelijk de speld in de hooiberg vindt''. 

Meer informatie 

Wil je persoonlijk advies over het aantrekken van compliance professionals? Of ben je benieuwd naar openstaande vacatures en interimopdrachten binnen het compliance vakgebied? Neem dan contact op met Nicky Zwolsman via nicky.zwolsman@robertwalters.com of via +316 5207 7145. 

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Dit zoeken millennials in een baan

In een recente enquête vroeg recruitmentorganisatie Robert Walters wat millennials (geboren tussen 1980 en 1994) het belangrijkst vinden is in hun professionele leven. Millennials maken een steeds groter deel uit van de beroepsbevolking. Daarom wordt het voor werkgevers die dit talent willen binden

Lees meer

Vraag naar juridische professionals blijft extreem, salarissen advocatuur en bedrijfsleven historisch dicht bij elkaar

De arbeidsmarkt voor juridische professionals is 'uit balans': de vraag naar vaste werknemers is groot, de vraag naar interim professionals matig. Dit constateren Joyce Toeset (recruitment specialist permanente werving) en Thomas van Vliet (recruitment specialist interim). Tegelijkertijd zien zij da

Lees meer

Vier dingen om te weten bij het inhuren van juridische interim professionals

Organisaties maken in grote getale gebruik van interim juristen, om direct de werkdruk te kunnen verlagen bij opschaling of om specifieke expertise binnen te halen voor een tijdelijk project. De gevolgen van de populariteit van juridische interim professionals zijn duidelijk zichtbaar; voor steeds m

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.