nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Verwarring over functie staat het vinden van de juiste controllers in de weg

Organisaties kregen tijdens de pandemie te maken met financiële onzekerheden, met als gevolg een enorme behoefte aan controllers. Ondertussen lopen werkgevers het risico tijd en geld te verliezen door verwarring over de functie 'controller'. Dit stelt Rian Broere, recruitment specialist bij Robert Walters. Zij legt uit wat organisaties kunnen doen om controllers aan te trekken én te behouden.   

 

Grip op de zaken

Veel organisaties zijn zich tijdens de coronapandemie gaan realiseren dat zij niet genoeg grip hebben op de financiële cijfers en de mogelijke risico’s die zij lopen. Betere sturingsinformatie en procesoptimalisatie kunnen voor meer grip zorgen, waardoor deze twee thema's steeds hoger op het prioriteitenlijstje van bestuurders komen te staan. ‘Er was al behoefte aan meer sturingsinformatie en strakkere processen, maar deze trend is door covid-19 in een stroomversnelling gekomen’, aldus Broere. ‘Een goede risicodekking maakt je organisatie namelijk wendbaarder, wat essentieel bleek tijdens de pandemie’.

Run op controllers 

De wijdverspreide wens om meer grip te krijgen op de kosten leidde tot een enorme vraag naar controllers. Het aantal vacatures voor deze groep professionals was in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst 53% hoger dan in het hetzelfde kwartaal een jaar eerder (bron: Jobfeed). Bedrijven zijn vooral op zoek naar business controllers, en financial controllers die business control taken op zich kunnen nemen. Organisaties hebben namelijk steeds meer behoefte aan controllers die de cijfers niet alleen kunnen destilleren, maar óók interpreteren en gerichte adviezen voor het bestuur kunnen opstellen. ‘Zo kunnen controllers de organisatie actief helpen met het indekken van toekomstige risico’s’, licht Broere toe.

Verkeerde verwachtingen 

Tegelijkertijd hebben organisaties er moeite mee om controllers aan te trekken en te behouden. Dit komt niet alleen door de alom heersende krapte op de arbeidsmarkt, constateert Broere. ‘Hiring managers zeggen vaak op zoek te zijn naar een controller, maar weten niet altijd wat diegene precies moet kunnen in de huidige context van de organisatie’. Zo komt het regelmatig voor dat een organisatie in wezen nog op weg is naar het ‘in control’ zijn, en dus een ervaren controller nodig heeft om dit te realiseren. Het kan dan gebeuren dat de geselecteerde controller andere taken en verantwoordelijkheden krijgt dan verwacht.

Het gevolg van miscommunicatie 

Ook wat betreft financial controllers zijn de verwachtingen niet altijd duidelijk. ‘Financial controllers zijn niet meer alleen bezig met de cijfers; er wordt tegenwoordig ook verwacht dat ze een adviserende rol richting de organisatie op zich nemen’, licht Broere toe. ‘Maar lang niet iedereen is op de hoogte van deze verbreding van het takenpakket, waardoor verwarring tussen organisatie en sollicitant kan ontstaan over de invulling van de functie’. Deze miscommunicatie kan ervoor zorgen dat de organisatie veel tijd en geld steekt in controllers die na enkele maanden weer vertrekken, aangezien de baan inhoudelijk anders uitpakt dan verwacht. 

Controllers aantrekken én behouden

Controllers zijn gewild, en dat weten ze. ‘Ze zijn kritisch en kunnen hoge eisen stellen op het gebied van salaris en arbeidsvoorwaarden’, zegt Broere. ‘Ik probeer met hiring managers zoveel mogelijk in kaart te brengen wat ze precies willen van een controller, dat maakt de zoektocht naar de juiste kandidaat makkelijker. Het probleem is dat de term ‘controller’ op veel manieren geïnterpreteerd kan worden, en dus ook op veel manieren ingevuld kan worden door sollicitanten’.

Broere adviseert opdrachtgevers om glashelder op papier te krijgen wat de beoogde controller precies gaat doen. ‘Neem intern interviews af met werknemers in soortgelijke functies en doe uitgebreid onderzoek naar de verwachtingen. Dan is de kans op een match vele malen groter, en daarbij de kans dat de nieuwe medewerker bij jou in dienst blijft’.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De controller wil meer dan alleen salaris

Controllers zijn al jaren schaars en het tekort blijft toenemen. In het laatste kwartaal van 2023 lag het aantal vacatures voor controllers wederom 5% hoger dan in het kwartaal ervoor.* Om de gewilde finance professional binnen te hengelen, moeten bedrijven meer bieden dan een vette salarisstrook. R

Lees meer

Grote vraag naar interim finance professionals door complexe uitdagingen

Finance afdelingen krijgen de komende jaren met complexe uitdagingen te maken, onder andere door de toenemende regelgeving op het gebied van financiële rapportages. “Voor deze projecten is diepgaande kennis en expertise nodig, die meestal extern gezocht moet worden'', merkt Luuk de Haas, managing co

Lees meer

Finance recruitment in 2024 draait om ESG, digitalisering en persoonlijkheid

CFO’s en hiring managers krijgen het wederom niet makkelijk in 2024. Het tekort aan finance professionals is nog lang niet ingelopen. Om dit tekort in te dammen, moeten organisaties het over een andere wervingsboeg gooien. De finance afdeling moet futureproof gemaakt worden, of deze nou 20 man sterk

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.