nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Ons diversiteit & inclusie traject

Diversiteit is een kernwaarde van onze internationale activiteiten. Met meer dan 4.000 werknemers in 31 landen over de hele wereld weten we dat onze diversiteit onze kracht is. In sommige landen, zoals Japan, werken wel 35 nationaliteiten voor ons. 

Op deze pagina vind je alles over ons onderzoek, prijzen en accreditaties die ons bedrijf heeft behaald, waaruit onze inzet voor diversiteit en inclusie door de jaren heen blijkt.

2020

 

 

Pearn Kandola - an organization that strives to make the modern workplace fair for all by promoting Diversity & Inclusion and eliminating prejudice and unfairness - has been named the Group's official global partner in diversity and inclusion. 

 

Met de hulp van deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid heeft Robert Walters een e-gids gelanceerd om de geestelijke gezondheid en het welzijn van werknemers te ondersteunen in tijden van snelle verandering of crisis, met advies op maat voor HR-managers, lijnmanagers en telewerkers.

Lancering van 'Burning the Candle: Strategies to Combat Workplace Burnout' e-gids verkent strategieën die organisaties kunnen gebruiken om burn-out tegen te gaan en ervoor te zorgen dat werknemers een gezonde relatie met hun werk behouden.

 

 

2019

 

 

 

Robert Walters Group was officiële partner van de London Pride March 2019. 

 

Robert Walters Group werkt samen met Movember en daagt zijn medewerkers uit om 'de cirkel te doorbreken' en de geestelijke gezondheid op het werk aan te pakken.

 

Robert Walters Australië werkt samen met SheCodes om vrouwen en diversiteit in technologische teams van de toekomst te bevorderen. 

 

 

2018

 

 

 

Lancering van de op maat gemaakte interne Adify-tool, ontworpen om diversiteit en inclusie in het schrijven van advertenties te helpen verbeteren.

 

 

2017

 

 

 

De Groep wordt officiële partner van OUTstanding. OUTstanding is een professioneel netwerk zonder winstoogmerk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT+) leidinggevenden en hun bondgenoten.

 

 

2016

 

 

 

Lancering van de 'Empowering Women in the Workplace thought leadership' campagne: een campagne die is ontwikkeld om gesprekken op gang te brengen, professionals met elkaar in contact te brengen en informatie en advies te geven om vrouwen te helpen hun carrière succesvol uit te bouwen.

De Groep wordt opgenomen in de top 50 van Leading Ally Executive door OUTstanding en The FT, waarin topmanagers worden erkend die zich onwrikbaar inzetten voor LGBT-mensen op de werkplek.

 

 

Pre 2015

 

 

 

Lancering van ons onderzoek naar 'thought leadership: Gender Diversity & Leadership', 'Attracting & Retaining Millennials' en 'Recruiting in a Candidate Short Market'.

 

Introductie van programmatisch adverteren: dit type reclame richt zich op kandidaten op basis van belangrijke vaardigheden en locaties, in plaats van demografische gegevens of kenmerken.

 

Op 1 januari 2014 heeft de Board een beleid ingevoerd om ervoor te zorgen dat er een gelijk genderquotum is voor elke toekomstige longlist voor een benoeming in de Raad van Bestuur.

 

Officiëel lid van het 'Employers Forum on Disability' en het 'Employers Forum on Age' met de bedoeling ervoor te zorgen dat de Groep voorop loopt bij de ontwikkelingen op het gebied van best practices inzake diversiteit.

 

Robert Walters Group heeft het diversiteitsbeleid verbeterd om ervoor te zorgen dat wij uitsluitend personeel aanwerven op basis van vaardigheden en ervaring. Al onze recruitment consultants en interne recruiters krijgen van een externe partij een training over onbewuste vooroordelen

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.