Veel vraag naar juristen in fintech

Joyce Toeset

Er zit een sterke groei in het aantal vacatures voor juridische professionals. In 2019 steeg het aantal vacatures tot nu toe met 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland indexeert. Een groot deel van de toegenomen vraag is afkomstig uit de sterk opkomende fintech sector, zegt Joyce Toeset van Robert Walters. Uitdagende rollen voor Legal Counsels

Vooral in en rond Amsterdam zitten veel fintech startups en scale-ups. Zij vestigen zich in de regio voor de combinatie van een sterke financiële sector, levendige startupcultuur en hoogstaande technologische infrastructuur. Joyce:  “Het is een bruisende sector met veel relatief kleine, internationale organisaties. Je hebt als jurist, vaak in de rol van Legal Counsel,  een ontzettend grote impact op het succes van zo’n bedrijf. Door de voortdurende ontwikkelingen op gebied van technologie en privacyregelgeving moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat alles compliant is met wetgeving en de organisatie een veilige koers vaart. Op commercieel vlak vereist de aard van de producten dat er diepgaande kennis op gebied van IT-licensies en contracten in de organisatie aanwezig is. Maar er is ook een reguleringsvrij gebied waarbinnen je moet adviseren, je bent  steeds betrokken bij belangrijke keuzes die er gemaakt worden. “

Dynamische mix

Joyce: “Niet alleen de inhoudelijke uitdagingen maken een carrière in fintech interessant, het is ook een superleuke sector om te werken. Een dynamische, internationale mix van techneuten, financials en ondernemers. En de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Denk aan samenwerkingen met grote banken, crypto-currencies, Google Pay, de GlobalCoin van Facebook, heel opwindend allemaal. Maar er is natuurlijk ook een onzekere factor, want niet elk bedrijf gaat het succes brengen waarop gehoopt wordt. Als je graag een volledig uitgestippeld carrierepad hebt kun je beter een andere sector opzoeken.”

Meest gezochte skills

Joyce: “We zien dat fintech bedrijven veel legal counsels werven met ervaring binnen banken en financiële instellingen. Dat lijkt voor de hand te liggen, maar inhouse commerciele ervaring of kennis van IT-licensies is voor sommige organisaties belangrijker.”

Top 5 gezochte skills

  • IT- Recht
  • Licensierecht
  • GDPR/AVG
  • Contractrecht
  • Financieel & bancair recht

Meer informatie

Wil meer weten over een carrière als jurist in de fintech sector? Neem contact op met Joyce Toeset, Manager Legal Division Robert Walters Amsterdam via joyce.toeset@robertwalters.com of tel. 020-644 4655.

 

 

 

 

 

Carrière advies 

»

Werken bij Robert Walters 

»

Refer a friend 

»

Vacatures 

»

Salary Survey 

»

Aanbevolen vacatures