nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Ambitie om CFO te worden? Zet deze zes stappen voor je dertigste

Het is de droom van veel jonge finance professionals: CFO worden. En dan het liefst al vroeg in je carrière. Het is daarvoor wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Nanke van Asten, Senior Manager Finance Recruitment bij Robert Walters zet zes belangrijke stappen voor je op een rij. Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, of in dit geval: naar de boardroom. Wat voor jou de meest logische route is, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeur. Maar er zijn een aantal stappen die sowieso in je voordeel zullen werken. Chief Financial Officer (CFO) word je namelijk niet zomaar.

1. Ga actief aan de slag met je ontwikkeling

De weg naar de top zal niet zonder slag of stoot verlopen. Zorg ervoor dat je actief en bewust bezig bent met het vergaren van de benodigde vakkennis en ervaring. Ook is het belangrijk dat je je profileert binnen je organisatie. Zet duidelijk op een rij wat je wil bereiken, hoe je dat gaat doen en hoe je jouw unieke talenten daarbij optimaal kunt inzetten. Weten wat jouw toegevoegde waarde en ontwikkelingspunten zijn vereist zelfreflectie. Voer hierover regelmatig gesprekken met je leidinggevende of neem een mentor in de arm. Bespreek je hard skills, je soft skills en waar jij wil staan over vijf jaar. Stel duidelijke doelen voor jezelf. Van Asten: “Wat onderscheidt jou van anderen? Vraag daar ook eens naar in je omgeving. Durf uit je comfortzone te stappen. Leer je zwaktes kennen, en hoe daarmee om te gaan. Dit brengt je persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling.”

2. Onderscheid je met een vervolgopleiding

Je kunt op verschillende manieren een goede aanloop nemen. Na het behalen van je Master diploma, doe je er goed aan om te starten in een traineeship. Dit kan zowel bij een Big 4 kantoor als bij een multinational zijn. In de eerste jaren van je carrière is het waardevol om een postmasteropleiding te volgen, denk hierbij aan een RA of RC opleiding. Het onderscheidt je van anderen en geeft extra theoretische onderbouwing aan je praktijkervaring. Van Asten: “Een postmasteropleiding laat zien dat je eager bent en dat je bewust bezig bent met je ontwikkeling. Dit past bij de nieuwe generatie CFO’s. Een mooie bijkomstigheid is dat je nieuwe titel ervoor zorgt dat je salaris aanzienlijk zal groeien.”

3. Go the extra mile

Naast je huidige taken en verantwoordelijkheden kun je jezelf profileren door proactief projecten op te pakken. Hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie, zowel op lokaal als internationaal niveau. Toon interesse in collega’s van andere afdelingen. Het zal je verbazen hoeveel relevante informatie je hiermee inwint. Wees kritisch in de projecten die je op je neemt; zorg ervoor dat deze daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn. Van Asten: “Zorg dat anderen ook zien dat je die extra miles maakt. Word lid van diverse commissies, talent groups en coach nieuwe collega’s. Grijp die kansen.” 

4. Word de rechterhand van een CFO

“Dit klinkt waarschijnlijk als een logische stap, maar gek genoeg denken mensen hier vaak niet aan. Het is een uitstekende leerschool en een goede manier om alvast in het hoofd van een CFO te kruipen. Zo leer je begrijpen hoe hij denkt en handelt en wat de impact van beslissingen is op de organisatie”, zegt van Asten. Ook kom je in aanraking met grote projecten en zul je op corporate niveau meer kennis vergaren op het gebied van accounting en reporting. Zo kun je belangrijke skills alvast ontwikkelen. Je kunt wellicht ook al ervaren wat voor soort CFO jij straks wil zijn: ben je voorzichtig en risicomijdend of ga je op zoek naar vernieuwing? Kies je liever de operationele of juist een meer strategische rol? Dat zijn waardevolle inzichten.

5. Ontwikkel een breed palet aan finance kennis

Een breed palet aan kennis en ervaring binnen de finance kolom is cruciaal. Ervaring in onder andere accounting & reporting, financial en business control geven je de handvaten die je nodig hebt om CFO te worden. Zonder brede kennis wordt het lastig om als eindverantwoordelijke voor finance te fungeren. Van Asten: “Wij komen bijvoorbeeld regelmatig professionals tegen die nooit accountingervaring hebben opgedaan. Dat kan belemmerend werken. Dat bijbaantje als administrateur tijdens je studie is helemaal zo gek nog niet!”

6. Zorg voor een geschikte recruiter in je netwerk

Als jonge en ambitieuze financial word je waarschijnlijk vaker door recruiters benaderd dan je lief is. Maar een gespecialiseerde recruitment consultant met wie jij een klik hebt is een aanwinst voor je netwerk. Van Asten: “Een recruiter weet precies wat er speelt op de arbeidsmarkt en kan je advies geven over de beste stap in jouw situatie. Het is daarom waardevol om af en toe met zo iemand te sparren over je carrièreplannen, ook al zoek je op dat moment niet actief naar een nieuwe werkgever. En het mooie is dat je bij zo’n persoonlijke connectie direct top of mind bent als hij of zij de perfecte baan voor jou tegenkomt.“

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG maakt accountancywerk bij de Big Four weer leuk

De Nederlandse Big Four kantoren zijn al lange tijd populaire werkgevers onder jong financieel talent. Toch hadden de kantoren de afgelopen jaren moeite om de achterdeur dicht te houden. Maar ESG brengt daar verandering in, verwacht Rob Steur, gespecialiseerd in het bemiddelen van financiële profess

Lees meer

Is dit hét moment om als interim finance professional te gaan werken?

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft ongekend krap. De tekorten doen zich in vrijwel alle disciplines en op alle niveaus voor. Organisaties groeien en lanceren vaker grote projecten, bijvoorbeeld om hun financiële processen te optimaliseren. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds sch

Lees meer

Deze vijf eigenschappen moet je hebben voor een finance carrière in de zorg

Al tien jaar zijn zorginstellingen private ondernemingen, die vragen om vaardige finance specialisten. De sector biedt daarom prachtige uitdagingen: De complexe kasstromen zijn van vitaal belang voor zorgorganisaties, er spelen veel fusies en overnames en de teams zijn divers. Maar lang niet iederee

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.