nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

De snelste weg naar een salarisverhoging

Hoewel er geen geheime formule is om een salarisverhoging te garanderen kun je op een aantal manieren de kans hierop aanzienlijk vergroten. Wij geven je vijf tips om jezelf in de schijnwerpers te zetten bij je werkgever.

1. Zorg voor meer verantwoordelijkheid

Meer verantwoordelijkheid nemen is de snelste manier om naar een salarisverhoging toe te werken. Dit betekent namelijk dat je meer werk doet voor hetzelfde geld, hierdoor stijgt direct je waarde voor het bedrijf. Het laat ook zien dat je geïnteresseerd bent om te leren en groeien buiten je eigen functietaken. De meeste werkgevers kunnen dit waarderen en willen mensen die initiatief en ambitie tonen, graag binnen het bedrijf houden.                                           

2. Doe suggesties en verbeter bestaande processen

Buiten het nemen van verantwoordelijkheid voor de uitvoer van bestaande processen, kun je indruk maken op je leidinggevende door verbeteringen in de huidige werkwijze aan te brengen, of nieuwe procedures te implementeren. Als dit het bedrijf een kostenbesparing oplevert, of mensen efficienter laat werken, dan verdien je de salarisverhoging voor je werkgever terug.

3. Leer nieuwe vaardigheden

Professionals die actief bezig zijn met het leren van nieuwe vaardigheden – via trainingen, cursussen of door het volgen van een opleiding – spelen zichzelf in de kijker van de werkgever. Het is wel belangrijk dat er een relatie bestaat tussen de opleiding en je huidige functie. Gebruik je netwerk om erachter te komen welke vaardigheden het meest waardevol zijn.

4. Werkervaring en stages

Op het moment dat je geen vaste baan of opdracht hebt, kun je overwegen om je cv uit te breiden via een onbetaalde opdracht. Dit biedt je de kans om unieke vaardigheden te ontwikkelen en te werken voor bedrijven waar je anders misschien niet terecht was gekomen. Het klinkt wellicht niet aantrekkelijk om tijdelijk onbetaald werk te verrichten, maar het is een investering die je in de toekomst terug zult verdienen.

5. Kom met bewijzen

Zorg ervoor dat je zwart op wit bijhoudt wat de redenen zijn dat jij een salarisverhoging verdient. Welke extra taken heb je verricht? Wat hebben jouw verbeteringen het bedrijf opgeleverd? Welke nieuwe vaardigheden heb je verworven en hoe dragen die bij aan jouw functioneren?

Meer verantwoordelijkheid nemen is de snelste manier om naar een salarisverhoging toe te werken.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Zo word je partner bij een advocatenkantoor voor je 35ste

Partner worden bij een advocatenkantoor is waar veel advocaten naar toe willen in hun carrière. Ben jij een hardwerkende en ambitieuze advocaat die de route naar het partnerschap versneld wil afleggen? Joyce Toeset, senior manager legal bij Robert Walters, geeft vijf tips om partner te worden voor j

Lees meer

Eguide voor een nieuwe leiderschapsrol op seniorniveau

Of je nu start bij een nieuwe organisatie of promotie hebt gemaakt bij je huidige werkgever: de eerste 90 dagen in een nieuwe senior leiderschapsrol zijn cruciaal. In dit onderzoek delen senior business leaders van over de hele wereld hun ervaringen met starten in een nieuwe functie. Ze lichten toe

Lees meer

7 tips voor een beoordelingsgesprek

Tijdens je beoordelingsgesprek kijk je niet alleen terug naar je prestaties van het afgelopen (half) jaar. Het is ook hét moment om vooruit te kijken; om aan te geven wat je ambities voor het komende (half)jaar zijn, en te bespreken hoe de organisatie jou kan helpen om te groeien als professional. H

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.