nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Zeven veelgestelde vragen over het cv

Je cv is de eerste stap in je sollicitatie en het eerste wat een potentiële werknemer van jou ziet. Het is dus van belang dat je cv goed op orde is. Wat moet er zeker op staan en wat juist niet? 

1. Moet ik mijn foto op mijn cv zetten?

Bij deze vraag speelt mee op welke type functie je solliciteert. Bij een sollicitatie voor een marketingrol zal een speels opgemaakt cv sneller als een plus gezien worden dan bij die voor een data analist. In geval van twijfel kun je het best zo min mogelijk foto's en afbeeldingen op je cv gebruiken. 

2. Moet ik referenties op mijn cv zetten?

Deze hoef je niet op je cv te zetten. Echter, veel bedrijven doen een referentiecheck bij je laatste werkgever(s). Het is dus handig om ze in de aanslag te hebben.

3. Moet ik hobby's / interesses op mijn cv zetten?

Het is geen probleem om hobby's en interesses op te sommen, maar houd dit beperkt en denk er over na of het iets toevoegt of misschien juist beter weggelaten kan worden. Vergeet niet dat sommige hobby's niet door iedereen even leuk gevonden worden.

4. Moet ik extra-curriculaire activiteiten op mijn cv zetten?

Zeker. Als je actief bent geweest als bijvoorbeeld penningmeester of voorzitter van een sport- of jaarclub kan dit voor een werkgever een teken zijn dat je pro-actief bent ingesteld of leiderschapskwaliteiten bezit. Betrokkenheid bij buitenschoolse projecten kunnen goed worden ontvangen door een werkgever die op zoek is naar medewerkers met een gezonde work/life balance.

5. Moet ik mijn werk e-mailadres op mijn cv vermelden?

Vermijd het gebruik van je werk e-mailadres tenzij je dit besproken hebt met je werkgever. Zorg er voor dat je persoonlijke e-mailadres professioneel overkomt en vermijd het gebruik van een bijnaam.

6. Hoe lang moet mijn cv worden?

Wij raden aan je cv niet langer te maken dan 2-3 pagina's. Dit geeft je meer dan genoeg ruimte om alle relevante informatie kwijt te kunnen. Pas je cv aan voor elke functie waarop je solliciteert zodat je minder relevante informatie kunt inkorten of verwijderen.

7. Moet ik een sollicitatiebrief bijsluiten?

Sollicitatiebrieven zijn alleen nuttig als ze zijn afgestemd op de specifieke rol. Vermijd het gebruik van een generieke sollicitatiebrief, waardoor het lijkt alsof je niet de moeite hebt willen nemen om je te verdiepen in de rol en organisatie. Gebruik je brief om beknopt uiteen te zetten waarom je interesse hebt in de rol en hoe de gevraagde vaardigheden aansluiten op jouw ervaring.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door social media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty. Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecten

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.