nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Klaar voor de volgende stap in je carrière? Zeven tips.

Je hebt besloten dat je carrière een nieuwe richting nodig heeft, je wilt iets anders. Voordat je een overhaaste beslissing neemt zijn er een aantal dingen die je moet overwegen.

1. Je moet helemaal klaar zijn voor een nieuwe stap 

Voordat je op zoek gaat naar een andere functie, moet je je afvragen of dit het juiste moment is. Heb je de tijd en motivatie om te zoeken naar vacatures, sollicitatiebrieven te schrijven en naar gesprekken te gaan?

2. Denk na over je verwachtingen

Om een baan te vinden die echt bij je past, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je wel en niet zoekt in een nieuwe functie. Stel jezelf de volgende vragen:

•    Wat zijn je technische vaardigheden en soft skills?

•    Welke aspecten van je huidige functie vind je leuk en welke juist niet?

•    Werk je liever voor een groot of een klein bedrijf? Lokaal of internationaal?

•    Waar zie je jezelf over 5 of 10 jaar? Hoe sluiten verschillende functies hierop aan?

De antwoorden op deze vragen zullen recruitmentbureaus en werkgevers een beeld geven van wat je wilt bereiken met je volgende carrièrestap.

3. Doe je research

Nu je weet waar je naar op zoek bent kun je gaan kijken naar organisaties en vacatures die voldoen aan je criteria. Bedenk voor elke optie hoe jij van toegevoegde waarde kunt zijn voor het bedrijf, hoe deze functie jouw carrière ten goede komt en natuurlijk of het bedrijf en takenpakket je aanspreken. Het is belangrijk om te kijken of de huidige arbeidsmarkt de juiste kansen biedt. Een recruitmentbureau kan je meer informatie geven over vraag en aanbod in de verschillende sectoren en functiegroepen, salarisontwikkelingen en andere zaken. 

4. Ga netwerken

Met een groot netwerk hoor je als eerste van vacatures die nog niet door de organisatie zijn geadverteerd. Het kennen van de juiste personen geeft je ook een voorsprong op andere kandidaten in een sollicitatieprocedure. Zorg ervoor dat je de contacten binnen je huidige netwerk onderhoudt. Ga naar netwerksessies en evenementen op jouw vakgebied. Gebruik tools zoals LinkedIn om je professionele netwerk uit te breiden.

5. Blijf leren

Er zijn altijd nieuwe dingen te leren of vaardigheden die je kunt verbeteren. Kijk waar jouw mogelijkheden liggen, evalueer je capaciteiten en zorg ervoor dat je competenties up-to-date zijn. Lees over nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied, kijk hoe succesvolle mensen zo ver gekomen zijn en noteer je eigen ideeën.

6. Solliciteren: als je het doet, doe het goed

Een sollicitatie moet altijd afgestemd zijn op de eisen voor een bepaalde functie en duidelijk maken waarom jij de meest geschikte kandidaat bent. Dit lijkt heel logisch, maar veel professionals schieten ernstig tekort op dit punt. Je sollicitatie moet resultaatgericht zijn en is bedoeld om jezelf en jouw kwaliteiten te verkopen aan potentiële werkgevers. Een recruitment organisatie kan je handige tips geven om goed voorbereid het sollicitatieproces in te gaan.

7. Overweeg een interimopdracht

Werken op interimbasis kan een zeer interessante optie zijn, vooral voor professionals met specialistische kennis. Het geeft je de mogelijkheid om je kwaliteiten te testen op onbekend terrein, je kennis en vaardigheden snel uit te breiden en deze toe te passen in verschillende omgevingen. Werken als interim-professional is echter niet iets wat je zomaar even tussendoor doet. Het vergt een gedegen voorbereiding en biedt minder zekerheid dan werken in een vast dienstverband. Een recruitment organisatie kan je adviseren bij het maken van deze stap.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG specialist Hasib Sharifzada: ‘Mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas’  

ESG (Environment, Social & Governance) en de implementatie van Europese richtlijnen voor CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directives) staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit betekent dat er genoeg kansen zijn voor professionals die zich in dit specialisme willen verdiepen. Juriste

Lees meer

Nieuwe senior leadership positie?

De start in een nieuwe baan als senior leader is leuk, maar ook uitdagend. Hoe zorg je dat je je binnen korte tijd positioneert als gerespecteerde leidinggevende, en een omgeving creëert waarin jouw mensen kunnen floreren? Robert Walters vroeg advies aan verschillende C-level executives. 1. Verdiep

Lees meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl,

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.