Interim-professional staat door crisis vaker open voor vast dienstverband

Mearg Tafla

Bedrijven blijven in een onzeker 2021 voorzichtig met het aannemen van personeel en dat biedt kansen voor interim-professionals. Diezelfde interimmer staat vanwege de coronacrisis juist vaker open voor een vast dienstverband, ziet recruitment consultant Roald Keijzers

 

 

 

Hoe staat het er momenteel voor met de arbeidsmarkt voor interim-professionals?

Vanaf september 2020 zijn bedrijven en organisaties weer vaker interim-professionals gaan inhuren, nadat in de maanden daarvoor er minder nieuwe opdrachten verschenen. Het aantal opdrachten ligt nu in elk geval een stuk hoger dan aan het begin van de coronacrisis. 

Er is wel een groot verschil binnen sectoren. IT werd bijvoorbeeld veel minder zwaar getroffen in vergelijking met andere branches. Alles wat met technologie, IT of datacenters te maken heeft; dat soort bedrijven floreert tijdens deze pandemie. 

Een ander voorbeeld: transport en logistiek werd helemaal aan het begin van de crisis hard geraakt, maar herstelde zich goed. Ik verwacht dat deze sector in 2021 booming blijft, want mensen blijven pakketjes bestellen en internationaal wordt er ook steeds weer meer verscheept.”

Wat zijn de gevolgen van de tweede golf?

“Eigenlijk schrok niemand van de tweede golf. Wat we in maart zagen, dus die grote onzekerheid over wat er allemaal ging gebeuren en fabrieken die dichtgingen, dat is er niet meer. Veel fabrieken zijn open en de transport en logistiek loopt ook door. Daarnaast kunnen veel interim-professionals ook prima vanuit huis werken.” 

Wat zijn jouw verwachtingen voor de interim-markt in 2021?

“Sommige bedrijven zijn nog altijd terughoudend met het in vaste dienst nemen van personeel en kiezen daarom voor een interim-professional. Zij willen de flexibiliteit van een interimmer, waar ook weer flexibel afscheid van kan worden genomen als het nodig is. Daar ligt voor interim-professionals een kans.”

Naar welke interim-rollen is nu veel vraag?

“Dat zijn de wat zwaardere posities voor mensen met veel ervaring, al snel tien jaar of meer. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten binnen business control en accounting & reporting.

Ook in de top zie ik beweging, bij CFOs en soortgelijke posities. Daar vinden verschuivingen plaats omdat er nu soms een ander type professional nodig is. Een CFO die bijvoorbeeld sterk is in het realiseren van groei en specifiek daarom is aangenomen, is nu misschien minder nodig en maakt wellicht plaats voor iemand die goed is in het reorganiseren en herstructureren van organisaties.

Staan interim-professionals er in deze tijd voor open om in vaste dienst te treden?

“Ja, zij staan vaker open voor de zekerheid van een vaste baan. Vroeger gebeurde het zelden dat een interim-professional na een succesvolle periode op een aanbod inging om alsnog in vaste dienst te treden. Nu zie ik dat er zijn die denken: ik vind prima om de komende één of twee jaar met een vast contract te werken, dan kijk ik later wel weer verder hoe het gaat. Het gebeurt nog niet op grote schaal, maar wel degelijk vaker dan normaal. En opdrachtgevers begrijpen dit spel maar al te goed.”  

Wat zijn jouw verwachtingen rondom de interim-tarieven in 2021?

“De tarieven stijgen al jaren niet enorm hard, want er zijn eigenlijk altijd wel genoeg kandidaten. Wel wordt het lastiger voor interim-professionals om het onderste uit de kan te halen, omdat er minder opdrachten zijn en je een minder sterke onderhandelingspositie hebt. 

Het is ook belangrijk om nu extra flexibel te zijn en niet per se vast te houden aan tarieven en arbeidsvoorwaarden die je in het verleden had. Ik heb nu al meerdere keren gezien dat een professional zijn tarief niet iets naar beneden wilde bijstellen, waardoor hij drie of vier maanden zonder opdracht zat. Dat verlies ga je nooit meer goedmaken, dan kun je beter voor een paar euro minder werken. Dat is nog steeds een mooi tarief.”

Meer informatie

Vraag nu toegang aan tot de Robert Walters Salary Survey 2021 - een digitaal platform met een uitgebreid overzicht van arbeidsmarktcijfers en salaristabellen per vakgebied.

Wilt u persoonlijk advies met betrekking tot het werven van interim-professionals? Neem dan contact op met Roald Keijzers via 020 644 4655 of roald.keijzers@robertwalters.com.

Recruitment advies 

»

Salary Survey 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»