Wisselende personeelsbehoefte? De flexibele schil biedt uitkomst

building reflection

Herkent u dit? Drukte in uw praktijk door een interessante maar arbeidsintensieve M&A deal en een vaste cliënte vraagt eveneens uw onmiddelijke aandacht. Piektijden op kantoor en uw gewaardeerde senior medewerker, waar u stiekem zo op leunt, gaat een aantal weken met vakantie, zegt onverwachts zijn of haar arbeidscontract op of gaat met zwangerschapsverlof. U wordt gevraagd te adviseren over een project van een vaste cliënte, maar u heeft niet alle gevraagde juridische expertise in-house. 

Wij merken dat organisaties de behoefte hebben in te kunnen spelen op tijdelijke piekvragen naar personeel, zowel in aantal als in expertise en ervaring. Een “flexibele schil” biedt in dat geval uitkomst. 

De voordelen van de flexibele schil

De flexibele schil is een manier om ad hoc toegang te verkrijgen tot externe gekwalificeerde juridische professionals. Geen noodzaak om (tijdelijke) arbeidsovereenkomsten aan te gaan, maar zelfstandige juristen die op ad-hoc basis inzetbaar zijn voor diverse projecten. De Legal divisie binnen Robert Walters heeft een groot netwerk van ervaren interim juristen met een bewezen track record en goede referenties. Generalisten die uw interne legal team kunnen ondersteunen bij bijvoorbeeld fact finding, document review, advisering of procedures en ook specialisten, die inzetbaar zijn voor advisering op hun specifieke kennisgebied. Doordat wij goede persoonlijke contacten onderhouden met onze kandidaten weten wij waar hun krachten liggen, waar hun kennis en expertise ligt en waar hun voorkeuren en wensen liggen. Hierdoor zijn wij in staat om snel te schakelen en kunnen wij een goede match tussen u en de interim jurist maken. 

Daarnaast biedt de flexibele schil u zekerheid. U kunt putten uit een vaste pool met betrokken interim juristen, waarmee u vooraf hebt kennisgemaakt, die naast hun kennis en achtergrond ook qua persoon passen binnen uw team en die graag voor uw organisatie willen werken. Hierdoor biedt de flexibele schil u ook zekerheid in de vorm van continuïteit van de juridische advisering voor en door uw onderneming.

Hoe werkt het?

Ingewikkeld en veel werk? De consultants van Robert Walters inventariseren tijdens een persoonlijk gesprek uw wensen en behoeften en nemen u vervolgens veel werk uit handen. Een flexibele schil is maatwerk en wij stellen u, afhankelijk van uw behoeften, 3 tot 4 interim juristen voor die zowel qua kennis en ervaring als qua persoonlijkheid geschikt zijn om u in uw organisatie te werken. We maken (financiële) afspraken over de schil, waarna u naar behoefte uit de flexibele schil kunt putten, voor projecten van een aantal dagen, weken of zelfs enkele maanden.

De flexibele schil is een manier om ad hoc toegang te verkrijgen tot externe gekwalificeerde juridische professionals

Wij hebben voor diverse opdrachtgevers naar grote tevredenheid een flexibele schil opgezet. Wilt u ook vrijblijvend met ons spreken over de mogelijkheden en uw behoeften? Neem dan contact op met Thomas van Vliet, Recruitment Consultant Interim Legal via thomas.vanvliet@robertwalters.com of 020 6444 655.

Recruitment advies 

»

Webinars 

»

Vacature uploaden 

»

Salary Survey 

»

Recruitmentadvies 

»